Žakelj: Ovo još nijesam vidio; Jakara: Kad treniraš i igraš srcem, teško gubiš

“Ovakav pristup… To još nijesam vidio. Trening je jedno, želja i borba su drugo. Ako si profesionalac, ne treba ti trening da bi se bacio za loptu, napravio faul”.

foto: KK Budućnost, Filip Roganović

Košarkaši SC Derbyja savladali su Budućnost Voli u Morači, u utakmici 13. kola ABA lige.

Potpuno zasluženo je pobijedio tim Dejana Jakare 82:94, koji je imao raspoloženog Kenana Kamenjaša, ali je generalno igrao bolje, tečnije i sa više ideja u napadu.

“Moram da čestitam igračima na fenomenalnoj utakmici. Kada treniraš ovako i igraš sa srcem, teško gubiš. Vjerujem u ovaj tim i idemo dalje istim putem”, kazao je nakon meča trener Studenata Dejan Jakara, koji je komentarisao i Davida Mirkovića. Crnogorski talenat meč je završio sa 17 poena i devet skokova, imao važnu ulogu u finišu.

“Iznenadio me koliko želi da radi i mora da nastavi tako bez obzira kako je odigrao. Njegov košarkaški IQ je na visokom nivou, ali nije dovoljno ako prestane da radi”.

Andrej Žakelj bio je jasno razočaran.

“Čestitke Derbyju, nema šta da se priča, sve se vidjelo na terenu. Ovakav pristup… To još nijesam vidio. Trening je jedno, želja i borba su drugo. Ako si profesionalac, ne treba ti trening da bi se bacio za loptu, napravio faul. Ovo nema veze nikakve sa treningom, ako imaš nešto tamo dolje, onda izađeš i boriš se. Ne razumijem da, ne samo da su moji igrači ovakvi, već bilo koji igrač. Iskreno, ne znam”, kazao je Žakelj.

Navijači su pokušali fizički da se obračunaju sa igračima.

“Traži se rezultat, da damo nešto i tako mora. Svaki poraz nas poremeti jer u svakom meču moramo. Uvijek može da se izgubi, ali na pošten i hrabar način. Možda je do mene, da sam loše spremio utakmicu, ali ovdje nije problem taktika. Imamo za tri dana utakmicu, samo me interesuju oni koji žele da se bace na loptu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *