Šola saopštio skraćeni spisak, Borozan ostao i nakon skandala u Njemačkoj

Početak priprema planiran je za 20. decembar.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Vladimir Šola saopštio je skraćeni spisak od 21 igrača koji će konkurisati za odlazak na Evropsko prvenstvo u januaru naredne godine.

Nakon skandala na meču sa Flensburgom, Šola je ipak odlučio da na skraćenom spisku ostavi Vuka Borozana. Igrač Lovćena je posljednji put za Lovćena igrao u junu 2017. protiv Rusije u kvalifikacijama za EURO.

Inače, na spisku su igrači koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali i prethodnih velikih takmičenja. Prvi put nakon Svjetskog prvenstva koje je održano u januaru ove godine, dres nacionalnog tima će će obući pivot Nemanja Grbović i srednji bek Stevan Vujović, koji nijesu igrali u posljednja četiri kvalifikaciona duela sa EHF EURO 2024 u martu i aprilu.

Početak priprema planiran je za 20. decembar.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na prvenstvu Crna Gora će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija.

Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *