Rukometašice počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo, Bojana Popović objavila spisak igračica, nema Milene Raičević!

foto: EHF

foto: EHF

Rukometašice Crne Gore sjutra će se okupiti i početi pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se igra od 30. novembra.

Bojana Popović saopštila je spisak od 19 igračica koje će konkurisati za prvenstvo svijeta. Na njemu nema Milene Raičević, koja je iz Budućnosti preseljena u Rudar nakon tužbe koju je pokrenula protiv podgoričkog tima.

Na spisku je  igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF EURO (Rajčić, Batinović, Pavićević, Bulatović, Kadović, Brnović, Godeč, Popović, Grbić, Pletikosić, Malović i Nataša Ćorović), a pivot rumunske Korone Brašov Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine i nastupa na Evropskom prvenstvu 2020.

Ukoliko se izbore za mjesto u timu za planetarnu smotru, prvi nastup na velikim takmičenjima upisaće Nada Ćorović, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gdje će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.

Iz Hrvatske, Lavice putuju za Helsingborg, gdje 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svjetskom prvenstvu.

Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije. Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na planetarnim smotrama, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mjesta na prvenstvu u Japanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *