Reakcije iz Budimpešte: Falilo hrabrosti, dobro iskustvo, ovi momci zaslužuju EURO

Donosimo prve reakcije iz našeg tabora u izjavama za RTCG.

foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri odigrali su sjajnih 70-ak minuta protiv Mađarske vodili 0:1 i imali u tom momentu informaciju da je u Leskovcu na meču Srbije i Bugarske 1:1.

I tačno kada su Bugari poveli 1:2, Dominik Szoboslai je postigao dva gola za 120 sekundi, preokrenuo rezultat. Sve nade za Njemačku ugašene su, iako je Crna Gora imala nekolike velike šanse da izjednači.

Na kraju, Nagy je u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 3:1 za feštu na punoj Puškaš Areni, dok je na EURO iz naše grupe otišla i Srbija koja je remizirala sa Bugarskom 2:2.

Donosimo prve reakcije iz našeg tabora u izjavama za RTCG.

Miodrag Radulović

“Zanimljiva utakmica u koju smo ušli kako smo pripremali i obećali – da idemo na pobjedu. Nijesmo puno prijetili domaćinu, jer smo igrali u četvrtak u devet sati pa se nijesmo ni oporavili. Ipak, kontrola koju smo imali na sredini nam je donijela vođstvo, a onda scenario sličan u Srbiji. Iznuđene izmjene Vešovića i golmana, sve nam se srušilo u dva minuta. Napadali smo, krenuli na sve ili ništa. Žao mi je što nijesmo postigli gol iz onih situacija. Mađari su postizali golove iz težih situacija. Ovo je dobra utakmica za iskustvo ovih momaka, da igraju pred 70.000 ljudi. Možemo reći da nijesmo imali toliko dobru kampanju bodovno, koliko izdanjima na terenu”.

“Szoboslai je praktično sam riješio utakmicu. Ponosan sam kako smo izgledali u svakom meču. Momci su ginuli na svakoj utakmici. Nekada sreća, individualni kvalitet, sudije su nas koštali. Čestitao bih im jer su dali sve od sebe. Imamo perspektivu, pojavljuju se mladi igrači. Tu su Rubežić, Đukanović, Osmajić, Radulović. Igrali su pred 70.000 navijača i donijeće rezultate u perspektivi”.

Slobodan Rubežić

“Utisak je loš jer smo htjeli da kvalifiakcije završimo pobjedom. Nadali smo se, znali rezultat Bugarske. Svi ovi momci zaslužuju Evropsko prvenstvo. Držali smo se u prvom poluvremenu, nadali da ćemo postići još jedan gol i riješimo naš posao…”

“Meni i taj gol koji sam postigao nema važnost kada nijesmo na Evropskom prvenstvu. Ne mogu niti želim da se radujem, jer ostaje žal. Vjerovali smo da sve može da se dogodi, da nam se vrati…”

Driton Camaj

“Čestitao bih Mađarskoj na zasluženom plasmanu. Kontrolisali smo dugo utakmicu, ne znam šta se desilo poslije gola. U tri minuta Srbija gubi, mi vodimo, poslije tri minuta mi gubimo utakmicu. Poslije toga je u ovakvoj atmosferi bilo teže. Mogli smo više, ostaje žal za propuštenim šansama. Morali smo hrabrije. Imamo kvalitet, sa Stevanom možemo sve. Trebali smo da damo drugi gol i zatvorimo utakmicu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *