Radulović: Fudbal nekad nagradi; Savić: Treba vjerovati, želimo da se takmičimo

Sokoli imaju teoretsku šasnu za Njemačku. Za taj cilj im treba pobjeda u Budimpešti, te poraz Srbije od Bugarske u Leskovcu.

foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri sjutra će mečom sa Puškaš Areni protiv Mađarske zaključiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U tim se nakon suspenzije zbog kartona vraća Stefan Savić. As Atletico Madrida pohvalio je izdanje svojih saigrača protiv Litvanije u Podgorici, a u Budimpešti očekuje motivisanog protivnika koji je remijerm sa Bugarskom osigurao nastup na šampionatu kontinenta.

“Mađarska je vrlo kvalitetna reprezentacija koja se kvalifikovala za EURO prije posljednjeg kola. Mi imamo potrebu da pobijedimo, oni ne, jer su već ostvarili plasman, ali siguran sam da će i pored toga izaći jako i kvalitetno da bi se predstavili publici na pravi način i proslavili odlazak na Evropsko prvenstvo”, kaže Savić, prenose Vijesti.

Sokoli imaju teoretsku šasnu za Njemačku. Za taj cilj im treba pobjeda u Budimpešti, te poraz Srbije od Bugarske u Leskovcu.

“Dok god postoji, treba se nadati i vjerovati, jer fudbal je čudna igra i sve je moguće. I da nemamo tu malu šansu isto bismo izašli na teren da se takmičimo, kada igrate za reprezentacuju motiv i želja nikada nisu bili sporni. Pokušaćemo da u lijepom ambijentu, u pravoj fudbalskoj atmosferi, odigramo dobru utakmicu i ostvarimo pobjedu. Naravno, osluškivaćemo rezultat sa drugog meča, iako znamo da će biti dosta teško”, dodao je Savić.

Nekada fudbal nagradi

Selektor Sokola Miodrag Radulović podvukao je činjenicu da je Mađarska zasluženo na EURU, jer je pobijedila sve selekcije sem upravo naš tim.

“Potpuno zasluženo, pokazali su kontinuitet, dobili su sve rivale u grupi, osim nas – nadam se da neće ni sjutra. Najavili smo da idemo na obje pobjede. Prvi korak smo uspješno obavili u Podgorici, došli smo ovdje da se nadigravamo i da pokušamo da napravimo i drugi. Najvažnije da ponovimo pristup iz meča sa Litvanijom, nadam se da su igrači odmorni, bio je dosta težak teren i očekujem prije svega predstavu u kojoj će publika uživati. Došli smo da damo sve od sebe, a kada to uradite, nekada vas fudbal i nagradi”.

Ponovio je riječi nakon meča sa Litvanijom da je Crna Gora zaslužila više bodova.

“Mislim da smo na terenu izgledali bolje nego što je bodovni saldo, iako 11 bodova nije malo, ako se prisjetimo prije 12 godina tada je i 12 bodova bilo dovoljno za drugo mjesto i baraž. Mi želimo i u Budimpešti da uvećamo tu brojku, vidjećemo koliko će i za šta to biti dovoljno”, zaključio je Radulović.

On je kazao da neće biti mnogo promjena u sastavu, istakavši da je zadovoljan igračima koji su počeli meč, ali i ulazili sa klupe.

Duel na Puškaš Areni počinje u 15 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *