Reakcije poslije pobjede: Dali smo sve, fudbal je čudna igra

Ostali su tako u igri za odlazak u Njemačku, ali im za to treba pobjeda u Budimpešti i poraz Srbije u Leskovcu od Bugarske.

foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri pobjedom od 2:0 nad Litvanijom oprostili su se od svojih navijača za ovu godinu. Sokoli su bili sigurni, kontrolisali meč i upisali treću pobjedu u kvalifikacijam za Evropsko prvenstvo.

Ostali su tako u igri za odlazak u Njemačku, ali im za to treba pobjeda u Budimpešti i poraz Srbije u Leskovcu od Bugarske.

Pročitajte izjave iz našeg tabora.

Miodrag Radulović

“Moram da budem zadovoljan nakon ovakve partije. Rekli smo da je plan da osvojimo što više bodova, da dođemo do dvije pobjede – prvi dio smo ispunili, drugi će biti teži protiv Mađarske. Stvorili smo mnogo šansi, Litvaniji nismo dozvolili nijednu, a imali smo problema sa izostancima”.

“Svi smo pratili meč Bugarske i Mađarske, dogodilo se što se dogodilo i ostaje žal što taj duel u Budimpešti nije direktan za prolaz. Mislim da bi za ovu generaciju, koja iz meča u meč napreduje i igra ozbiljan fudbal na ozbiljnom nivou, prava nagrada bila da je taj duel na Puškaš Areni na neki način baraž za EURO”.

“Tek sada oni izgubljeni bodovi iz Kaunasa nose posebnu težinu, ali u fudbalu nema nazad. I ova partija daje nadu za bolje sjutra. Odigrali smo dosta dobrih mečeva u ovim kvalifikacijama, mislim da smo izgledali puno bolje nego što do govori bodovni saldo, iako 11 osvojenih bodova nije malo. U prošlim kvalifikacijama za Euro smo imali tri boda, gol-razliku 3:22 i radujeme da ova ekipa sve više raste, da napreduje, da je postala zrelija, nadam se i da je izliječila neke dječje bolesti koje su nas koštale bodova, u Kaunasu prije svega. Neki novi momci se nameću, mladi Rubežić se pokazao, vidjeli ste kako djeluju Kuč i Janković na pozicijama zadnjeg veznog, kako igra Camaj, kako igra Osmajić… Bolje da ne nabrajam, zaboraviću nekog, a i pored propuštenih prilika u ovom ciklusu moram da naglasim da i pored nekih poraza nigdje nismo bili inferiorni, da nas niko nije nadigrao, niko nas nije ponizio”.

Stevan Jovetić

“Mnogo sam srećan zbog gola i asistencije, ali i atmosfere. Od početka smo bili pravi i mogli smo ranije da riješimo meč. Momci su dali sve od sebe, ginulo se za dres što po mom mišljenju uvijek mora da bude tako. Svi su odigrali odlično i čestitam im. Idemo u Mađarsku da ostvarimo pobjedu. Fudbal je čudna igra i može svašta da se desi”.

Edvin Kuč

“Nijesmo potcijenili protivnika. Ne zavisi od nas, ali idemo u Mađarsku da damo sve i pobijedimo. Nadamo se i da će se Bugarskoj nešto vratiti za golove koji su primali u nadoknadama. Hvala navijačima koji su nas podržali. Nadam se da ćemo jednog dana slaviti odlazak na veliko takmičenje”.

Nikola Krstović

“Cilj je bio da ciklus završimo sa šest bodova. Izašli smo visoko, diktirali ritam. Nijesu imali nikakve šanse. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Igrali smo na “nož”, borili se, dobijali žute kartone. Idemo u Budimpeštu da se nadigravamo i da pokažemo da je ovaj tim imao kvalitet za Evropsko prvenstvo”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *