Vlada sportskim organizacijama opredjelila 332.900 eura

Na predlog Ministarstva sporta i mladih Vlada će Crnogorskom olimpijskom komitetu pomoći sa 144.500 eura.

foto: Vlada Crne Gore

Na predlog Ministarstva sporta i mladih, Vlada Crne Gore opredijelila je 332.900 eura za sportske organizacije.

Tako će Šahovski savez dobiti 15.000, Vaterpolo i plivački savez 60.000, a Specijalna olimpijada Crne Gore sredstva u iznosu od 10.000 eura.

Crnogorski jedriličarski savez Vlada će pomoći sa 30.000 eura, Gimnastički savez sa 8.400, a Vaterpolo plivački klub Primorac sa 20.000 eura. Atletski savez Crne Gore dobiće sredstva u iznosu od 45.000 eura.

Na predlog Ministarstva sporta i mladih Vlada će Crnogorskom olimpijskom komitetu pomoći sa 144.500 eura.

Ministarstvu su se u prethodnom periodu obratile ove organizacije za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima, za ovu kalendarsku godinu. Šahovski savez, za organizaciju evropskog ekopmog prvenstva. VPSCG za realizaciju redovnih aktivnosti, kao i Specijalna Olimpijada, te VPK Primorac i Atletskom savezu. Crnogorski jedriličarski savez tražio je pomoć povodom učešća na međunarodnim sportskim takmičenjima. Ministarstvo je odobrilo pomoć COK-u u cilju finansiranja učešća Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Gimnastički savez Vlada će pomoći povodom učešća na takmičenju u Bakuu u novembru ove godine.

“U prethodnom periodu Ministarstvo sporta i mladih dalo je podršku brojnim nacionalnim sportskim savezima. Nastavljamo sa dosadašnjom praksom pomoći sportskim organizacijama, u cilju otvaranja prostora da se pomogne svim sportskim organizacijama kojima smo u prilici da pomognemo, a gdje prije svega postoji objektivna potreba”, kazao je ministar Vasilije Lalošević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *