Mijović: Raduje me način na koji smo pobijedili

On je istakao i da Budućnost tek treba da dobije igru po kojoj će biti prepoznatljiva.

foto: Dragana Stjepanović, ABA liga

Odličnom igrom u trećoj četvrtini prije svega, košarkaši Budućnost Volija savladali su Zadar u četvrtfinalu Superkupa ABA lige, pa će u polufinalu igrati sa boljim iz meča SC Derby – FMP.

“Zadar je zadržao nosioce igre i najmanje su mijenjali. Imaju prednost i pretpostavljao sam da nećemo igrati tečno na startu. Nijesmo se spremali za Superkup već izašli iz jakog treninga što je ostavilo posljedice. Ono što raduje je fantastičan odnos koji smo imali, posebno na odbambrenom nivou. U napadu smo bili dosta teški i stegnuti, falilo je protoka lopte na specifičnu odbranu Zadra”, kazao je nakon meča Petar Mijović.

On je istakao i da Budućnost tek treba da dobije igru po kojoj će biti prepoznatljiva.

“Kasnije smo došli do igre, lakih poena i raduje me način na koji smo pobijedili. Tjerali smo ih na teške šuteve i to je izgledalo dosta solidno. Mi se još tražimo i treba vremena za sve. Svi igrači imaju ulogu i tek treba da definišemo koji nivo će to biti. Vjerujem da ćemo izgledati dobro kada bude najpotrebnije”, zaključio je Mijović.

Trener Zadra Danijel Jusup istakao je da njegov tim nije mogao da reaguje na agresivnu odbranu Plavih.

“Nosili smo se dosta dobro u prvom poluvremenu, ali nijesmo pogodili nijedan šut za tri poena. Da bi dobio u gostima, moraš postići nešto u kontranapadima i šutevima za tri. Drugim poluvremenom sam manje zadovoljan, ali skraćena nam je rotacija pa je bilo i umora. Imamo mlade igrače koji su neiskusni i imamo problem sa organizacijom igre. Nijesmo mogli da reagujemo na agresivnu odbranu Budućnosti”, kazao je Jusup.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *