Mijović: Tražimo adekvatnu zamjenu za Freemana, Superkup prilika za upoznavanje i iskorak

Plavi su nakon pripremnih mečeva u Podgorici nastupili na Memorijalnom turniru Mirza Delibašić u Sarajevu, gdje su poraženi od Cibone u finalu, nakon trijumfa nad Širokim.

foto: Filip Roganović, KK Budućnost VOLI

Košarkaški klub Budućnost Voli večeras je predstavio ekipu za novu sezonu u kojoj crnogorski prvak ponovo učestvuje u ABA ligi i Evrokupu.

Plavi su nakon pripremnih mečeva u Podgorici nastupili na Memorijalnom turniru Mirza Delibašić u Sarajevu, gdje su poraženi od Cibone u finalu, nakon trijumfa nad Širokim.

Ekipa Petra Mijovića nekoliko dana ranije ostala je bez prve opcije na poziciji beka, Allerika Freemana koji se ozbiljnije povrijedio, i još uvijek nije jasno koliko će odsustvovati.

“Freeman je naš član, čekamo razvoj situacije, ali svakako da smo okrenuti i ka tržištu da bi mogli da reagujemo ukoliko se pojavi adekvatno rješenje. Tek nakon Superkupa vidjećemo postoje li evenatuačne želje za pojačanja na drugim pozicijama”, kazao je večeras Petar Mijović, prenosi Pobjeda.

A Budućnost će u ponedjeljak od 18 časova igrati prvi meč na Superkupu protiv Zadra. Projektovano je finale i prvi veliki derbi sezone protiv Partizana, ali Mijović ističe:

“Voljeli bismo da napravimo što bolji rezultat. Nećemo biti bez ambicija u Superkupu, ali prevashodni cilj biće da se u ova tri meča bolje upoznamo, da integrišemo nove ljude i da nam svaka naredna utakmica pokaže da smo napravili iskorak. Momenat je specifičan, ali sigurno da je ono što je primarno svakako 30.septembar početak ABA lige i četvrti oktobar početak Evrokupa”, istakao je trener Plavih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *