Bayern predstavio Dina Radončića: Lider i uzor mladim igračima

On će biti na raspolaganju i drugom timu Bayerna, a igraće i za prvi tim Bayerna u BBL prvoj ligi Njemačke.

foto: FC Bayern

Dino Radončić i zvanično je obukao dres Bayerna.

Crnogorski reprezentativac je i prije Svjetskog prvenstva dogovorio transfer u tim iz Minhena, a ponovo će sarađivati sa Pablom Lasom koji ga je trenira u Real Madridu.

Radončić je potpisao ugovor na godinu sa opcijom produžetka.

On će biti na raspolaganju i drugom timu Bayerna, a igraće i za prvi tim u BBL prvoj ligi Njemačke.

“Dino dolazi kako bi pomogao našem prvom, ali i razvojnom timu. Uvjereni smo da može da pruži vrijedan doprinos na terenu, ali i da bude uzor i lider mladim igračima”, kazao je sportski direktor Bavaraca Daniele Baiesi.

“Veoma sam srećan što imam priliku da igram za tako veliki klub kao što je Bayern, a istovremeno sam se vratio u zemlju u kojoj sam rođen. Šta god klub planira sa mnom, ja sam spreman da dam 100%. Raduje me i motiviše što ću ponovo raditi sa Pablom Lasom”, kazao je Radončić.

On je prošle sezone igrao za Zaragozu, a karijeru je proveo u Španiji.

Na Svjetskom prvenstvu 2023. Radončić je s Crnom Gorom stigao do međurunda i u pet utakmica u prosjeku postizao sedam poena i jakih 5,2 skoka.

Borbeni atletičar visok 2,03 metra rođen je u Gießenu, njegov otac Damir Radončić godinama je igrao u rukometnoj Bundesligi za hesenski klub Wetzlar (tada Dutenhofen/Münchholzhausen), te za Nettelstedt-Lübbecke i Hameln. Dino je prve tri godine života proveo u Njemačkoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *