“Sada je teže nego sinoć, predstavljamo državu i moramo da se izdignemo iznad svega”

Sokoli su bili utučeni nakon remija u Kaunasu 2:2 u meču u kojem su gubili 1:0, pa u 90. minutu preokrenuli na 1:2.

foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore sinoć su se odmah nakon meča sa Litvanijom vratili u Podgoricu, a već danas trenirali na Gradskom stadionu.

Sokoli su bili utučeni nakon remija u Kaunasu 2:2 u meču u kojem su gubili 1:0, pa u 90. minutu preokrenuli na 1:2.

“Sada nam je još teže nego sinoć. Kad se sumira meč, ostaje velika žal za ispuštenom pobjedom. Mora se čestitati Litvaniji, a i naš kapiten Stevan Jovetić je poslije meča rekao bitnu rečenicu. Ostaje nam da pokušamo da se iskupimo, a biće sigurno teško i da uz pomoć navijača osvojimo tri boda protiv Bugara. Nije još ništa gotovo, uvijek moramo da idemo najtežim putem. Još jednom ponavljam, velika šteta zbog meča sa Litvanijom”, kazao je dan nakon duela Stefan Mugoša.

Jovetić, Savić, selektor Radulović su se praktično oprostili od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako Sokoli imaju teoretsku šansu, čak i situaciju da sve imaju u svojim rukama.

No, izdanje protiv prvo Češke u prijateljskom meču u Podgorici, pa sada sa Litvanijom, ne daje optimizam.

“Možda je i bolje što igramo već za dva dana, kako bismo što prije zaboravili meč u Kaunasu. Treba da izvučemo pouke, da odigramo što bolje i uradimo sve da pobijedimo. Prva utakmica sa Bugarskom je bila teška, minimalno smo pobijedili. Dosta su namučili i Srbiju koja je takođe kvalitetna ekipa. Biće izuzetno teško, mnogo teže nego u Litvaniji, u to sam 100 odsto siguran. I na fizičkom i na psihološkom planu. Ali, iskusni smo, predstavljamo državu i moramo da se izdignemo iznad svega i odigramo što je najbolje moguće”, istakao je napadač Incheona koji nije htio da govori o šansama za odlazak na prvenstvo u Njemačkoj.

“Da ne pričamo više šta bi bilo kad bi bilo. Da idemo meč po meč, prvo Bugari pa ćemo poslije o onome što slijedi”, zaključio je Mugoša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *