Radulović: Nema kalkulacija, želimo šest bodova (VIDEO)

Sokoli su nakon tri meča na četiri boda, a pobjede u Litvaniji i Podgorici protiv Bugarske su imperativ, ukoliko četa Miodraga Radulovića želi da nastavi san o odlasku na šampionat u Njemačkoj.

foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore u četvrtak nastavljaju mečom sa Litvanijom kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Sokoli su nakon tri meča na četiri boda, a pobjede u Litvaniji i Podgorici protiv Bugarske su imperativ, ukoliko četa Miodraga Radulovića želi da nastavi san o odlasku na šampionat u Njemačkoj.

„Utakmicama sa Litvanijom i Bugarskom počinje rasplet u našoj grupi. Nalazimo se u poziciji da se borimo za jedno od prva dva mjesta, u jednoj izjednačenoj grupi. Utakmice sa Srbijom i Mađarskom pokazale su da možemo da pobijedimo rivale u grupi“, ističe selektor, te dodaje:

„Nema više kalkulacija. Čast rivalima, znamo njihove mane i vrline. Želimo da otvorimo mrežu protivnika. Kasnije je sve lakše. Loša realizacija je razlog zašto imamo četiri boda“.

Sokoli su postigli jedan gol, primili dva u tri meča.

„Mnogo bolje smo se pokazali taktički, ali falila nam je realizacija. Mi nažalost nijesmo došli do onoga što je najvažnije – bodova. Forma naših napadača daje optimizam da će taj segment igre biti bolji“.

Na spisku se našao i Stevan Jovetić, koji od juna nema tim te individualno trenira.

„Stevanova uloga je višestruka. On svojom pojavom, odnosom prema reprezentaciji, željom i klasom daje kvalitet našoj reprezentaciji. On je jedan od lidera naše reprezentacije, kapiten i svima nam je drago što je sa nama. Stručni štab će procijeniti koliko može da pruži, ali uvijek smo jači kada je on tu“.

Marko Vešović zbog povrede propušta mečeve, Matija Šarkić je pod znakom pitanja, a neće biti ni Seada Hakšabanovića.

„Vešović je povrijeđen od ranije. Šarkić je poslije meča prijavio probleme sa prednjom ložom. Sead Hakšabanović se sinoć javio da je promijenio klub i ima mnog obaveza oko promjene države i zato neće biti tu“, istakao je Radulović.

Meč sa Litvanijom igra se u četvrtak od 18 časova.

Standings provided by Sofascore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *