Odbojkaši danas igraju ključni meč na Evropskom prvenstvo: Vjerujemo u pobjedu!

Izabranici Ivana Joksimovića snage će odmjeriti sa Sjevernom Makedonijom.

foto: CEV

Odbojkaši Crne Gore večeras će odigrati ključni meč na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Ivana Joksimovića snage će odmjeriti sa Sjevernom Makedonijom.

Domaćin naše grupe jedan je od dva realna rivala za mjesto u osmini finala. Pored Holandije od koje smo izgubili u prvom kolu, te favorizovane Češke i supersile Poljske, Sjeverna Makedonija i Danska su objektivni rivali za mjesto u nokaut fazi.

A dvije selekcije već su odigrale meč – Makedonci su slavili sa 3:1.

„Prisustvovali smo meču Sjeverne Makedonije i Danske, bilo je oko 3.000 ljudi i stvarno Makedonci bodre svoju ekipu na divan način i biće sigurno izazovno igrati, ali biće sigurno i lijep amibjent. Vjerujem da ćemo sjutra uživati u tome, a vjerujem i da smo ravnopravan rival i sa Sjevernom Makedonijom i sa Danskom i da ćemo tu tražiti šansu za prolazak u drugi krug“, istakao je korektor Bojan Strugar.

Nema iznenađenja

Dva tima se dobro poznaju, dosta igrača igra zajedno u klubovima.

„Teško je prognozirati kakav će meč biti. Mi smo i van terena prijatelji i družimo se i van terena, ali očekujem veliku borbu, tešku i neizvjesnu utakmicu i vjerujem u svoje momke, vjerujem u ekipu, u ono što smo radili u proteklom periodu i vjerujem u pobjedu“, kazao je Strugar.

Crna Gora je odigrala dobar meč protiv Holandije, u sva tri seta do finiša imala egal ili čak vodila.

„Utakmica sa ekipom Holandije nam je pokazala dvije stvari. Na šta treba da obratimo pažnju u narednom meču, gdje smo mi napravili greške i to iskustvo koje nas je koštalo u završnicama setova. Isto tako, Holandija je ekipa koja je znala to da iskoristi. Nadamo se da će te stvari prevagnuti u naredne dvije utakmice u našu korist i da ćemo u naredne dvije utakmice slaviti“, ističe Danilo Dubak.

Ako pobijede Makedoniju, naši reprezentativci već sjutra bi igrali sa Danskom. Dva trijumfa u dva dana gotovo sigurno nas prvi put vode u nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *