Odbojkaši danas počinju nastup Evropskom prvenstvu: Cilj nokaut faza

Izabranici Ivana Joksimovića nastup u grupi C koja se igra u Skoplju otvarjau protiv Holandije, koja je veliki favorit u tom meču.

foto: OSCG

Odbojkaši Crne Gore danas počinju nastup na Evropskom prvenstvu.

Izabranici Ivana Joksimovića nastup u grupi C koja se igra u Skoplju otvarjau protiv Holandije, koja je veliki favorit u tom meču.

“Treba da probamo da iskoristimo mane koje imaju u igri. Naravno, niko nije savršen, pa ni oni. S druge strane, i mi treba da budemo kadri da sve to iskoristimo, tako da treba dosta kockica da se poklopi da bi utakmica bila neizvjesna. Očekujem da će biti takva, ali oni su apsolutni favoriti. Mi, s druge strane, nemamo šta da izgubimo, tako da ćemo se boriti do posljednje lopte” kazao je Joksimović.

Libero, Milan Rovčanin, očekuje tešku utakmicu sa selekcijom koju predvodi jedan od najboljih korektora planete, igrač turskog Halkbanka, Nimir Abdel-Aziz.

“Svi znamo da je Holandija kvalitetna reprezentacija i sigurno da će biti teško, jer imao veoma dobre igrače. Ali nijesmo došli da se predamo, već da se borimo, da igramo, da damo svoj maksimum, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno. Za ovo smo radili mjesec i više, i upravo je došao taj period u kom treba da pokažemo ono što smo radili na pripremama. Nadam se da će sve proći u najboljem mogućem redu, da ćemo opravdati očekivanja kako selektora, tako i naša, i da ćemo uspjeti da se plasiramo u drugi krug takmičenja, što nam je i cilj”, ističe Rovčanin.

Naša selekcija nije imala dobar nastup na prethodnom EuroVolleyu, pošto smo izgubili sva tri meča bez osvojenog seta.

“Sigurno da ne idemo na Evropsko prvenstvo sa bijelom zastavom i da želimo pokažemo kvalitet. Imamo jasan cilj ispred nas, a to je prolazak u drugu fazu. Znamo da možemo da se nosimo sa svima, a šanse ćemo tražiti protiv selekcija Danske i Sjeverne Makedonije, a sa ostale tri reprezentacije ćemo dati svoj maksimum. Za koliko će to biti dovoljno vrijeme će pokazati”, kazao je korektor Bojan Strugar.

Utakmica sa Holandijom igra se od 17 sati. U grupi su još Poljska, Češka, Danska i domaćin grupe Sjeverna Makedonija.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri najbolje selekcije iz svake grupe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *