Mata Leao najbolji na ADCC Montenegro Openu!

Podgorički takmičari osvojili su 23 medalje, od čega devet zlatnih, 12 srebrnih i dvije bronzane.

Klub brazilskog džiu džicua Mata Leao A-Force pobjednik je ADCC Montenegro Opena 2023 na kojem je učestvovao 21 klub iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Rusije, Ukrajine, Turske, Belgije, Kolumbije i Crne Gore.

Drugo mjesto pripalo jeklubu The Strongest iz Makedonije dok su trećeplasirani bili Zmajevići iz Bara.

Podgorički takmičari osvojili su 23 medalje, od čega devet zlatnih, 12 srebrnih i dvije bronzane.

Pored pehara za prvo mjesto u generalnom plasmanu, klubu Mata Leao pripali su i pehari za najboljeg borca turnira i najboljeg mladog takmičara.

Sa zlatom u muškoj apsolutnoj Pro kategoriji i srebrom do 87,9 kilograma najbolji takmičar turnira je Nikola Perović, dok je najbolji mladi takmičar Dobrivoje Janković sa zlatom u konkurenciji do 11 i srebrom do 15 godina.

Zlata su za Mata Leao osvojili Nikola Perović, Vuk Džudović, Zoran Čelebić, Branka Mujović, Dragan Arsović (seniori) i Boris Ilin, Petar Ilin, Dobrivoje Janković i Alia Aituru u dječijem uzrastu.

Srebrom su se okitili Darko Brkanović, Nikola Perović, Migel Hiraldo, Dmitro Volkov (seniori), kao i Aleksa Rašović, Elena Jovanović, Aleksa Šaban, Uroš Tomić, Balša Dondić, Dobrivoje Jankovic, Miron Podgornov i Oleg Ilin u juniorskom i dječijem uzrastu, dok su bronzani bili Petar Džudović i Stefan Jovanović.

“Svi članovi našeg kluba zaslužuju čestitke na dobrim borbama i besprekornom sportskom vladanju. Idemo dalje, da nastavimo stanovanje na podijumima širom svijeta, kao što radimo proteklih 17 godina”, rekao je trener Mladen Jokmanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *