Mijović: Preuzeli smo odgovornost i nema straha, doveli smo dobre košarkaše i ljude

“Nemam dilemu da podgorička publika prepoznaje ovo što mi pričamo i radimo i da će ove sezone i oni, kao i mi, biti na jednom ispitu. Prevashodno mi moramo da odgovorimo načinom na koji predstavljamo klub”.

foto: Filip Roganović, KK Budućnost VOLI

Budućnost Voli gotov je kompletirala tim, očekuje se još pojačanje na poziciji četiri, saopštio je na startu priprema trener Plavih Petar Mijović.

On je istakao da su dovedeni dobri igrači, ali i ljudi

“Sklapanje tima nije bilo lako jer se radi o potpuno novoj ekipi. Koliko dobro smo odradili, znaćemo kada počnemo. Kao što je Suad rekao, to nije samo suvi košarkaški kvalitet, već i igrači koji mogu pomoći u više aspekata. Pozicija četiri je otvorena, iako imamo Grbovića i Jagodića-Kuridžu. Dovešćemo igrača za kojeg budemo sigurni da može da bude nosilac igre i starta četvorka”, kazao je mladi stručnjak.

On će imati problem da uigra tim, jer su četiri člana crnogorskog šampiona u reprezentaciji, a neka pojačanja će se priključiti do kraja avgusta.

“Sa devet novih igrača i četiri reprezentativca, mi ćemo tek oko devetog-desetog septembra početi da radimo zajedno. Ipak, uvjeren sam da možemo solidno spremni da dočekamo ABA ligu i Evrokup”.

Mijović ističe da je dobio igrače koje je želio, te da je već stvorena dobra konekcija.

“Sve što je ovog ljeta dovedeno u Budućnost doveli smo na moje insistiranje, apsolutno smo stali iza imena koje smo doveli. Sve što smo tražili smo dobili, i stvorena je dobra konekcija koju treba da prenesemo na teren”.

Vjeruje da će tim moći da se izdigne iz problema koji su neminovni u sezoni na dva fronta, plus domaće prvenstvo i Kup.

“Ovo će biti maraton, ne trka na sto metara. Ključna stvar će da bude ono kako ćemo izgledati kada budemo u teškim situacijama. Očekujem da tim odgovori na pravi način karakterno, i da ćemo sve to isporučiti onako kao se od nas zahtijeva. Zahvalni smo na pozicijama koje obavljamo i siguran sam da ćemo to opravdati. Naš je zadatak da oscilacije koje su priordne svedemo na minimum i da iz problema izađemo jači”.

Brža Budućnost, publika će biti uz klub i kada bude teško

Na pitanje kakvu Budućnost vidi u narednoj sezoni, s obzirom na često anemično izdanje kod Vladmira Jovanovića prošle sezone, Baranin odgovara:

“Ideja je da se ubrzamo, sa dva strana plejmejkera koji imaju i skorerske sposobnosti. Oni treba da iskoriste kvalitete ostalih igrača”.

Navijači su, čini se, optimistični pred start sezone. Da li se Mijović plaši da bi, u slučaju nekih lošijih rezultata na startu, publika ponovo mogla da okrene leđa timu?

“Priželjkujem dobar start i ne plašim se lošijeg početka. Naš je zadatak, u okolnostima koje nas čekaju, da dođemo do forme koja garantuje pobjede. Nemam dilemu da podgorička publika prepoznaje ovo što mi pričamo i radimo i da će ove sezone i oni, kao i mi, biti na jednom ispitu. Prevashodno mi moramo da odgovorimo načinom na koji predstavljamo klub. Ako to bude kako mi priželjkujemo, a ne mislim samo na pobjede, već način na koji igramo, siguran sam da će biti uz nas. Oni su u prošlosti znali da prepoznaju odnos i kod slabijih partija i mislim da ćemo imati pravu sinergiju”, zaključio je Mijović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *