Ćulafić “oprao” sebe: Brnović je isključivo birao pojačanja, sam je i pregovarao

Uz poraz, šokirala je i loša igra, a Ćulafić je u objavi na svom Facebook profilu indirektno optužio Nenada Brnovića, koji je, tvrdi, sam birao pojačanja koja su angažovana tokom ljeta.

Savjetnik za sportska pitanja i transfere u FK Sutjeska Igor Ćulafić prvi se oglasio nakon nove blamaže crnogorskog fudbala.

Nikšićki tim juče je u Andori izgubio od Santa Colome sa 3:0, pa je tako prokockao trijumf od 2:0 u Podgorici i ispao u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

Uz poraz, šokirala je i loša igra, a Ćulafić je u objavi na svom Facebook profilu indirektno optužio Nenada Brnovića, koji je, tvrdi, sam birao pojačanja koja su angažovana tokom ljeta.

Komentar Ćulafića prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

“Poslije poraza (0:3) od Santa Kolome u revanšu drugog kola kvalifikacija Lige konferencija te eliminacije iz ovog takmičenja, a zbog opravdanog revolta navijača i simpatizera FK Sutjeska, smatram obaveznim da ovim putem prezentujem nekoliko činjenica.

– U prethodna dva mjeseca, koliko obavljam funkciju savjetnika za transfere, u FK Sutjeska je došlo sedam igrača i svi, bez izuzetka, isključivo u konsultacijama i ‘aminovanjem’ od strane Nenada Brnovića, šefa stručnog štaba. U najveći dio pregovora sa igračima bio je direktno uključen i sam Brnović.

– Istina je da, do nedavnog dolaska Milana Mirosavljeva, nismo uspjeli angažovati igrača na poziciji napadača, iako smo, zajedno sa stručnim štabom, učestvovali u pregovorima i formirali najbolju moguću ponudu za dva igrača. Ispostavilo se da su menadžerske agencije isključivo ‘tvrdile pazar’ iskoristivši zvanične ponude FK Sutjeska za podizanje cijene tih igrača na tržištu, u nekim drugim pregovorima. Neću pominjati imena igrača niti cifre do kojih smo išli, ali preko tih vrijednosti nismo mogli – jednostavno, zavlačiti ruku u kasu koja se ponajviše puni novcem poreskih obveznika grada Nikšića, po mom sudu bilo je nepošteno.

– FK Sutjesku su u ljetnjem prelaznom roku napustila sedmorica igrača. Šestorici su ugovori istekli, neki od njih su za produžetak saradnje tražili značajno povećanje plate što klub, s obzirom na smanjeni budžet, nije mogao da prihvati (o imenima igrača neću). Jedan igrač je meni saopštio da ima ponudu iz inostranstva koja mu, maltene rješava životno pitanje te uputio molbu da ode. Obećanje koje sam mu dao, ispunio sam zajedno sa ljudima iz uprave kluba. Pomogli smo čovjeku.

“Ekipa i nije bila toliko promijenjena”

– U odnosu na prošlosezonsku ekipu, a bez obzira na činjenicu o broju odlazaka, ove sezone u sastavu su prvotimci: Giljen, Grivić, Babić, Krstović, Matanović, Vuković, Striković i Živković. Dakle, njih osam što upućuje na zaključak da ekipa i nije toliko promijenjena.

– Najvažnije u cijeloj priči za mene jeste to što se u ovom sastavu FK Sutjeska nalazi čak 13 igrača iz Nikšića od kojih su čak desetorica mlađi od 22 godine. Vrlo sam ponosan na ovaj podatak jer sam mišljenja da šansu treba davati mladim domaćim igračima u koje imam ogromno povjerenje.

– Na ličnu inicijativu, FK Sutjeska je potpisao dva stipendijska ugovora i to sa Danilom Ćetkovićem i Igorom Jokanovićem, dječacima iz svoje fudbalske škole. Siguran sam da obojica predstavljaju ogroman potencijal u šta će se vrlo brzo uvjeriti fudbalska javnost u Crnoj Gori.

– Od nijednog transfera, dolaska ili odlaska, potpisnik ovih redova nije prihodovao niti jedan cent.

– Potpisnik ovih redova na startu svog angažmana, osim mjesečne nadoknade, odrekao se svih privilegija i premija koje mu klupskim pravilnikom pripadaju, a u korist igrača i stručnog štaba.

– Nikada se, po pitanju tretmana bilo kog igrača, potpisnik ovih redova kao ni bilo koji član uprave, nije miješao u odluke stručnog štaba”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *