Radulović: Motivisani smo, imamo kvalitet da pobijedimo Mađarsku (VIDEO)

„Vjerujem i u individualni i u kolektivni kvalitet igrača. Imamo timski duh koji nam može pomoći da dođemo do pozitivnog rezultata“.

foto: CGsport

Miodrag Radulović po okupljanju reprezentacije kazao je da su cilj u meču sa Mađarskom tri boda.

Dan uoči duela sa timom Marca Rossija, crnogorski selektor ima istu ideju.

„Sportski je da kod kuće uvijek idemo na pobjedu. Tri boda bi nam donijela pozitivan efekat pred septembarske duele koji će donijeti rasplet. Igramo za tri boda i tražiću da igramo za bodove, pa i uz lošiji umjetnički utisak“, ističe selektor.

Mađarska je u G grupu stigla iz prvog šešira, odigrala je jedan meč i savladala Bugarsku. Pobjedom u Podgorici, mogla bi već nakon dva meča da napravi veliki korak ka plasmanu na turnir u Njemačkoj.

„Igramo protiv još jednog favorita grupe. Želimo da rezultatski dobijemo više nego u prošlom meču. Mađare poznajemo, skenirani su dobro i ne mogu nas iznenaditi. Želimo da ponovimo želju i volju iz meča sa Srbijom, ali da nadogradimo našu igru i dignemo je na kvalitet više. Prije svega u odlučujućim momentima, u završnici napada, odbrani gola…“, smatra Radulović.

Vjeruje da je Mađarska bolja timski od prethodnog rivala Sokola.

„Srbija ima bolji individualni kvalitet, a Mađari djeluju kolektivno bolje. Činjenica da ih italijanski selektor vodi, pokazali su impresivne rezultate u Ligi nacija, ali to je dodatni motiv. Izaći će u sličnom sistemu kao Srbija sa tri štopera. Kvalitetni su u tranziciji i to ćemo morati da pazimo“.

Radulović ističe da njegovi izabranici imaju kvalitet da se nose sa Mađarima, a govorio je i o sastavu tima, te stanju Seada Hakšabanovića.

„Vjerujem i u individualni i u kolektivni kvalitet igrača. Imamo timski duh koji nam može pomoći da dođemo do pozitivnog rezultata“.

„80% sam riješio dileme. Igraćemo sa dva napadača, današnji trening će riješiti posljednje dileme. Svi momci dolaze sa velikim motivom. Hakšabanović je tu, cijenimo sve njegove napore jer je imao nezgodnu povredu leđa. Spreman je da igra i to je dodatna opcija koju imamo. Savić se oporavio, igrao 90 minuta i to je razlog za optimizam“.

Crnogorskog selektora iznenadile su riječi mađarskih igrača i selektora, koji su isticali da crnogorski igrači igraju “prljavo”.

„Bio sam neprijatno iznenađen u prvom trenutku, jer nijesmo dali povoda za to u bilo kojem meču. To je strategija trenera, koji iako kaže da vjeruje u svoju ekipu, čini mi se da nije tako i da traži opravdanje za eventualni poraz.  Mi smo uvijek dočekivali protivnike na pravi način“, zaključio je Radulović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *