Vučinić: Da budemo pokvareniji; Bakić: Kvalitetniji su, ali cilj su tri boda (VIDEO)

“Svi zajedno, organizovano, sa glavom na ramenima i srcem. To je najvažnije i ako tako izađemo na teren, možemo da igramo sa svakim”.

foto: FSCG

foto: FSCG

Prije 16 godina, crnogorska fudbalska reprezentacija odigrala je prvi meč. Prijateljski duel protiv Mađarske, slavlje u Podgorici i prvi gol za nezavisnu Crnu Goru.

Postigao ga je Mirko Vučinić, koji je 16 godina kasnije dio stručnog štaba nacionalnog tima koji će u subotu dočekati upravo nekadašnju laku konjicu.

“Svaki meč koji igramo pred našim navijačima je važan. Sve je počelo od Mađarske, ali to je prošlo. Sada treba da se koncentrišemo na meč u subotu i uzmemo tri značajna boda”, kazao je Vučinić na današnjem razgovoru sa novinarima.

Vučinić je karijeru izgradio u Italiji, a upravo Italijan Marco Rossi već pet godina vodi Mađarsku.

“Napravio je jednu zdravu atmosferu. Mađarska igra dobro, organizovani su. Mi radimo na tome da im se suprostavimo na pravi način i da uzmemo tri veoma značajna boda”.

Kako do bodova?

“Svi zajedno, organizovano, sa glavom na ramenima i srcem. To je najvažnije i ako tako izađemo na teren, možemo da igramo sa svakim”.

Iz tabora Mađara su najavili da očekuju vruć doček, čak i neke nesportske stvari.

“Mislim da tim stvarima treba da se služimo. Da budemo malo pokvareniji, jer smo previše dobri i drugi na sve načine gledaju da privedu utakmicu kraju i uzmu tri boda”, ističe Vučinić.

Ne smatra da je ovo ključni meč.

“Važan jeste, ključni? Vidjećemo. Ima još dosta utakmica”, zaključio je Vučinić.

Bakić želi tri boda

Marko Bakić smatra da su Sokoli u dobrom momentu i spremni da osvoje sva tri boda.

“Svi su za sada spremni. Imamo tri-četiri treninga do utakmice i nadam se da će šef moći da računa na sve igrače”.

Obje selekcije imaju po tri boda, s tim da je Mađarska odigrala jedan, a Crna Gora dva meča.

foto: FSCG

“Ovaj meč ima veliki značaj, ključna utakmica. Dolazi ekipa koja je nosioc ove grupe, bili su u prvom šeširu. Znate kako su igrali u Ligi nacija. Ulazimo u utakmicu sa respektom, kvalitetniji su, ali mi vrebamo svoje šanse i želimo povoljan rezultat”.

Član grčkog OFI-ja saglasan je sa selektorom Miodragom Radulovićem da su samo bodovi bitni.

“Rezultat je ono što će biti upamćeno. Protiv Srbije smo odigrali možda i jednu od najboljih utakmica u proteklih nekoliko ciklusa, ali smo izgubili 2:0 i to ostaje”, zaključio je Bakić.

Duel Crne Gore i Mađarske igra se od 18 časova. Karte su u prodaji od četvrtka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *