Mijović: Da izađemo hrabrije, želimo pobjedu (VIDEO)

Plavi su u Beograd otputovali kao favoriti, ali čak ni navijači crveno-bijelih nijesu mogli da očekuju ono što je viđeno na terenu – demoliranje i pobjeda sa +38.

foto: Filip Roganović, KK Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnost Volija podbacili su protiv Crvene zvezde u prvom meču polufinalne serije ABA lige, a šansu za iskupljenje imaće u utorak pred svojim navijačima.

Plavi su u Beograd otputovali kao autsajderi, ali čak ni navijači crveno-bijelih nijesu mogli da očekuju ono što je viđeno na terenu – demoliranje i pobjeda sa +38.

“Mislim da je vrlo važno da shvatimo da se u Beogradu desio jedan težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili na Zvezdinu agresiju, na taj neki osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u jednom pravcu kojim mi nijesmo ni najmanje zadovoljni”, kaže u najavi revanša trener podgoričkog tima Petar Mijović.

Pauza od devet dana između dva meča iskorišćena je za analizu.

“Ozbiljan je broj velikih stvari koje smo radili ispod svakog nivoa. Prevashodno tu mislim na igru u odbrani, na odgovornost našu prema tranzicionoj odbrani u prvom redu gdje apsoultno nijesmo odradili dobar posao u situacijama jedan na jedan u završecima njihovih napada, gdje smo i na bekovskim i unutrašnjim pozicijama gubili ljude kroz situacije jedan na jedan. Oni su to iskoristili znalački, uveli utakmicu u apsolutnu kontrolu i na kraju više nego zasluženo istu dobili”.

Kako do pobjede u Morači i povratka serije u Beograd?

“Mi moramo da odgovorimo prevashnodno fizički mnogo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu, da izađemo mnogo hrabrije, da izađemo intenzivnije i da pokušamo da odigramo jedan dobar meč, jedan otvoren meč u kojem želimo da tražimo svoje šanse za pobjedu”, zaključuje Mijović.

Fokus mora biti bolji

Igoru Drobnjaku kao domaćem igraču poraz je posebno teško pao.

“Najveći problem na prvom meču je bio fokus. Energija je bila tu u određenom dijelu utakmice ali fokus nijesmo imali zbog čega smo dozvolili lake poene, ostavljali protivnicima otvorene šuteve za tri poena, dok smo u napadu donosili pogrešne odluke”, ističe mladi plej.

Vjeruje da plavi mogu mnogo bolje.

“Nakon prve utakmice polufinalne serije sa Crvenom zvezdom, nakon dosta teškog i ubjedljivog poraza, odigrali smo drugi meč sa Sutjeskom koji nam je pomogao i značiće nam da vratimo samopouzdanje. Imamo još tri, četiri dana da se spremimo za drugi meč u Morači i da se što bolje pripremimo za utakmicu i da sa, definitivno većim energijom i fokusom uđemo u meč”, zaključuje Drobnjak.

Duel u Morači igra se u utorak od 20 časova, karte su u prodaji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *