Mijović pred Megu: Ambicije Budućnosti su uvijek iste, polufinale je imperativ

Petar Mijović preuzeo je Budućnost pred meč sa Partizanom, dočekao punu Moraču, a njegovi izabranici navijačima su vratili hrabrom borbom protiv ponajboljeg tima Evrope.

foto: Filip Roganović, KK Budućnost VOLI

Petar Mijović preuzeo je Budućnost pred meč sa Partizanom, dočekao punu Moraču, a njegovi izabranici navijačima su vratili hrabrom borbom protiv ponajboljeg tima Evrope.

Uz nešto više vremena za pripremu meča nego što je to bio slučaj pred utakmicom sa crno-bijelim, Mijović kreće u play-off seriju, gdje je u četvrtfinalu protivnik Mega.

“Potpuno je drugačija psihologija u play-offu. Mega kao mlada i talentovana ekipa dolazi rasterećena i to je karta koja može da bude značajan faktor na njihovoj strani. Sve što smo radili poslije Partizana je bilo usmjereno na ovu seriju, ovo je nešto najbitnije za klub u ovom dijelu sezone”, kaže Mijović, koji je zadovoljan pripremom i radom igrača pred duel u petak.

“Po načinu na koji smo trenirali poslije Partizana vidio sam da je prisutna pozitivna nervoza kod igrača. Svjesni smo važnosti serije i nadam se da ćemo uspjeti da odgovorimo na osnovne zahtjeve. Igramo protiv agresivne ekipe koja forsira tranziciju. Suština je da ne bježimo od uloge favorita, ali svjesni smo da to što je na papiru ne znači ništa. Prvenstveno nam treba vrhunski odnos i odgovor na energiju Mege”.

Mladi stručnjak koji je počeo treći mandat na klupi našeg najvećeg kluba svjestan je i da je prolazak u polufinale imperativ, iako iza podgoričkog tima nije sjajna sezona.

“Budućnost iz sezone u sezonu ima visoke ambicije, koje su uvijek vrh ABA lige. Taj pritisak nije manji ni veći nego prethodnih godina. Sezona sa dosta oscijalcija je prošla dosta korektno, jer je treće mjesto u uslovima u kojim funkcionišu evroligaši dobar. No, to pada u vodu ako ne uspijemo da izborimo polufinale”.

“Mislim da smo kvalitetniji tim i da je iskustvo na našoj strani. Ako nijeste na maksimalnom nivou, ta razlika nestaje, što se pokazalo jer su gubili gotovo samo od ekipa iz TOP 4 pozicije”, istakao je Mijović.

Morača je potrebna igračima.

Trener plavih nada se da će dvorana biti dobro popunjena.

“Od prvog brifinga sam potencirao važnost publike. Mislim da je to nešto što je izostalo ove sezone i apsolutno da igrači i ja kao trener osjećamo odgovrnost zašto je to bilo tako. Ne pokušavamo da amnestiramo sebe da je naša krivica zašto je bilo tako. Publika je protiv Partizana odgovorila na pravi način i to je prijeko potrebno timu. Da se prepozna važnost meča i trenutka u kojem se nalazimo da u što većem broju dođu i da nas podrže. Ne očekujem da to bude kao protiv Partizana, ali očekujem da bude bolje nego što je bilo prije”, zaključio je Mijović.

On je otkrio i da će u meču sa Megom imati na raspolaganju Aleksu Ilića, koji je trenirao prethodne sedmice.

Prvi meč je u Morači u petak od 18 časova, tim čija je alfa i omega Miško Ražnatović samo jednom je slavio u 11 odigranih mečeva u crnogorskom hramu košarke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *