Neuspjeh Jovanovićeve Budućnosti: Jedan problem nikako nije uspio da riješi

Komentar Vladimira Jovanovića na klupi Budućnosti koji je okončan raskidom saradnje nakon sezone turbulencija i prazne Morače.

foto: KK Budućnost, CGsport

Dva sata nakon meča sa Borcem u posljednjem kolu regularnog dijela ABA lige Budućnost Voli saopštila je da Vladimir Jovanović više nije trener našeg najvećeg kluba.

Nije poraz od Čačana kap koja je prelila čašu, ovakav epilog se jasno dao naslutiti i poslije teškog poraza od Gran Canarije u Morači, kada je predsjednik kluba Dragan Bokan „sletio“ iz VIP lože dvorane u svlačionicu i držao govor gotovo sat vremena.

Dominacija protiv Ulma u Evrokupu u prvom poluvremenu, pa raspad sistema i poraz u drugih 20 minuta osmine finala stavio je tačku na karijeru bivšeg trenera Partizana u Budućnosti.

No, Jovanović je cijele sezone pokazao da ne vlada situacijom, te nije našao rješenja za probleme koji su pratili našeg šampiona.

Kasno sastavljeni tim nije opravdanje

Jovanović je imao malo vremena da pripremi tim za sezonu, jer se dugo tokom prošlog ljeta nije znalo kakav će tim imati plavi. U ekipi su ga sačekala dva igrača sa ugovorima, ali je Jovanović dobio priliku da sam izabere igrače i sastavi tim kakav je želio.

To je i sam više puta ponovio, a na konferencijama za novinare je često isticao da je zadovoljan radom koji njegovi izabranici pokazuju na treninzima.

No, publika to nije vidjela, jer se ništa od toga nije prenijelo na teren. Čak ni kako je vrijeme prolazilo.

Loša selekcija igrača

Aaron White i Phil Booth su bili takvi promašaji, da je zaista nepotrebno previše govoriti o njima. Raskidi saradnje prije kraja kalendarske govore jasno govore o doprinosu koji su dala ta dva igrača.

foto: ABA liga, KK Mornar

Erick Green se pokazao kao pun pogodak jer je donio opcije u napadu uz Trae Bell-Haynesa, Emmanuel Lecomte da ne može da bude ni backup play, a Alpha Kaba i Cameron Reynolds su nosili tim u prvom dijelu sezone, sada ih nema nigdje.

Reynoldsa posebno, jer nema nikakvu konstantnost u igri u 2023. godini i djeluje nezainteresovano. O Kabi jasno govori podatak da je Kenan Kamenjaš, koji nije dobijao ni minuta dobrih dva mjeseca, sada morao da nosi igru na poziciji centra. I to je očajno uradio protiv Borca, gdje su ga lako probijali igrači drugog najgoreg tima lige.

Najveći problem koji nije riješio Jovanović

Najveći problem koji je pratio Jovanovićev tim kroz dosadašnji tok sezone je kontinuitet u igri.

Prečesto, bez obzira da li je riječ o jačim ili slabijim timovima, Budućnost je imala velike oscilacije u igri.

Tako su znali da se potpuno raspadnu u pojedinim četvrtinama, a da druge odigraju sjajno u oba pravca i prelome prije svega utakmice protiv slabijih timova.

Jasno je pak bilo da sa takvim oscijalcijama koje se ponavljaju praktično iz sedmice u sedmicu, tim koji je imao velike ambicije u nikad slabijem Evrokupu neće moći da uradi ništa više od ovoga što je i uradio.

Treće mjesto u ABA ligi je realnost, jer su beogradski timovi daleko ispred u igračkom i jasno, finansijskom smislu, ali rezultati koje su Podgoričani pokazali u drugoj situaciji ne bi bili dovoljni ni za treće mjesto.

foto: Filip Roganović, KK Budućnost Voli

Morača je pokazala šta misli o igri

Na startu sezone, navijači plavih su bili nezadovoljni brojem i minutažom koju imaju domaći igrači.

Budućnost je napravila selekciju igrača po želji Jovanovića, a publika je sve manje pratila mečeve u Morači.

Na kraju, tek oko 200 ljudi gledalo je duel sa Borcem, no drastično bolja situacija nije bila ni ranije, čak ni kada je u Morači bila Gran Canarija.

To je i najbolji pokazatelj kakve su partije pružali momci u plavom dresu.

Bilans od 27 pobjeda i 17 poraza u svim takmičenjima, uz veliki dio izgubljenih utakmica u Morači nije nešto čime će se 49-godišnji Čačanin ponositi u svom CV-ju.

1 komentara na “Neuspjeh Jovanovićeve Budućnosti: Jedan problem nikako nije uspio da riješi

  1. Vlado je davno trebao da ide. Nije mogao da poveze tri dobre utakmice dje mu se tim ne raspane po tri cetvrtine, jos nije uzeo odgovornost za ovaj otpad sto je doveo u tim zajedno sa menadzerom mu Miskom. Prevara koji je progutao kosarkaski znalac Bokan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *