Pavićević: Teška i laka utakmica; Obradović: Nevjerovatan ritam!

Košarkaši Mornara gostuju Partizanu u meču 17. kola ABA lige, a duel su najavili treneri dva kluba, Mihailo Pavićević i Željko Obradović.

kk mornar

foto: KK Mornar

Košarkaši Mornara gostovanjem Partizanu zaključiće 17. rundu ABA lige.

Crnogorski predstavnik ostao je bez Fattsa Russella, doveo novog Amerikanca u Jordan Alexander Goldwiru, a borbu za opstanak nastavljaju na teškom gostovanju ekipi Željka Obradovića.

“U drastičnoj promjenjenom sastavu idemo na megdan jednoj od najboljih ekipa u ABA ligi, ali i izuzetno kvalitetnom evroligašu. S jedne strane ova utakmica je teška, sa druge laka. Laka je jer niko od nas neće očekivati neko čudo u Beogradu, a opet s druge strane potrebno je da ekipa izvuče maksimum, jer ako makar malo podbacite možete doživjeti katastrofu. Koristimo svaki dan i trening za adaptaciju novih igrača”, poručio je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Rotacija Partizana šansa za Mornar?

“Crno-bijeli” su u petak savladali Crvenu zvezdu u Evroligi, pa puni samopouzdanja dočekuju našeg viceprvaka. No, i usred zgusnutog rasporeda, jer će u toku nedjelje odigrati još dva meča u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

“U ovom ritmu utakmica u kom igramo, važno je ono što je sljedeće ispred nas. Treba da pripremimo utakmicu protiv Mornara koji kao i svaki tim zaslužuje maksimalno poštovanje. Potom slijedi u utorak ASVEL ovdje, i Žalgiris u gostima u petak. Nevjerovatan ritam i to nije nimalo lako. Naravno da moramo sve da uradimo da održimo svježinu nekim igračima, što znači da minutaža mora biti podjeljena u narednim utakmicama”, kazao je trener Beograđana Željko Obradović, najavivši tako da će odmarati glavne igrače.

Duel u dvorani Aleksandar Nikolić počinje u 19 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *