Poznati najbolji sportisti trener i klub Podgorice

Stručna komisija za izbor najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva, na osnovu predloga sportskih organizacija iz Glavnog grada, izabrala je najbolje i najuspješnije u godini na izmaku. 

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Rukometašica Milena Raičević i majstor džiu džice Arso Milić, najbolji su sportisti Podgorice u 2022. godini, odlučila je Stručna komisija za izbor najuspješnijih sportista, sportskih radnika i sportskih kolektiva na osnovu predloga sportskih organizacija iz Glavnog grada.

Titulu najboljeg kluba nosi Džiu džicu klub Feniks, dok je najbolji trener Bojana Popović, strateg Ženskog rukometnog kluba Budućnost i reprezentacije Crne Gore.

“Milena je bila nosilac igre naše reprezentacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, lavice su letjele na njenim krilima na mečevima koji su igrani u Morači. Kasnije je, iako povrijeđena, dala doprinos u osvajanju istorijske bronze. Uz to, nakon povratka u Budućnost, pokazala je da je pravi vođa nove generacije plavih”.

“Arso Milić se popeo na krov svijeta u Abu Dabiju i pravim pristupom “nagradio” dugogodišnja odricanja u borilačkim sportovima – najprije u džudou, a kasnije u džiu džici, gdje ostvaruje impresivne rezultate”, stoji u obrazloženju odluke Stručne komisije i dodaje se:

“Bojana Popović je predvodila sa klupe naše lavice do fenomenalnog rezultata, a kao šef struke Budućnosti radi kvalitetne stvari u Ligi šampiona sa mladim timom. Što se tiče rezultata Džiu džicu kluba Feniks veliki broj medalja, od kojih se izdvaja seniorsko zlato Dejana Vukčevića sa Evropskog prvenstva, govore da su baš njihovi članovi i pored žestoke konkurencije, obilježili godinu na izmaku”.

Iz Sekretarijata za kulturu i sport saopšteno je da će plakete za vrhunske rezultate dobiti fenomenalna atletičarka Marija Vuković (AK Podgorica – srebro na Evropskom šampionatu u skoku uvis), rukometašice Budućnosti koje su nastupale za reprezentaciju Crne Gore Ivona Pavićević, Nina Bulatović, Ilda Kepić, Matea Pletikosić, Nataša Ćorović, Ivana Godeč, Andrijana Popović i Nađa Kadović, bokser Predrag Radošević (BK Podgorica – šampion svijeta u federaciji WBU), kik bokser Filip Sekulović (KK Budućnost – bronza na Evropskom prvenstvu), džiju džicu majstor Dejan Vukčević (JJ Feniks – zlato na Evropskom prvenstvu) i karate reprezentativka Milena Jovanović (KK Omladinac – srebro sa Mediteranskih igara, bronza na Svjetskom juniorskom prvenstvu i zlato na Svjetskom kupu).

foto: EHF

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *