Bodiroga: Dva mjesta za ABA ligu? Vodićemo računa, vidjećemo…

Jadranska košarkaška liga (ABA) ove sezone ima dva predstavnika u Evroligi, oba iz Beograda, ali nije izvjesno da će takva situacija biti i naredne sezone.

Novi predsjednik najkvalitetnijeg evropskog klupskog košarkaškog takmičenja Dejan Bodiroga kazao je u razgovoru za Nova S televiziju da je region “mnogo dao košarci”. Podsjetio je i da su zemlje bivše SFRJ imale tri predstavnika, danas tek jedno garantovano mjesto.

„Zasad Evroliga garantuje jedno mjesto šampionu ABA lige. Sticajem okolnosti, zbog svega što se desilo sa ruskim klubovima, Partizan je dobio wildcard. Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci – ABA je imala tri predstavnika, svedeno je na dva, pa na jedan”, kaže Bodiroga.

Bivši jugoslovenski reprezentativac nije želio da kaže da li će region dobiti dva mjesta u Evroligi.

“Treba naći balans, da se ne gledaju jedino tržišta, već da se nađe ravnoteža koja će zadovoljiti sve. Sigurno ćemo voditi računa o ovom značajnom regionu“, zaključio je Bodiroga u Dnevniku Nova S.

Budućnost je bila najskoriji predstavnik Crne Gore u Evroligi, kada je u sezoni 2018/19 predstavljala region u evropskoj eliti.

Povećanje garantovanog broja učesnika svakako bi bila velika vijest i za našeg predstavnika, koji ove sezone budžetom ne može da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu.

foto: screenshot, Nova

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *