Počela izgradnja nove tribine u Tuzima vrijedna 2.500.000 eura

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor FK Dečić Paljo Drešaj položili su danas kamen temeljac za igradnju nove tribine stadiona u Tuzima.

U prvoj fazi projekta gradiće se tribina kapaciteta 1.080 mjesta, u sklopu koje će biti sve prostorije potrebne za organizaciju utakmica – nove svlačionice za timove i službena lica, ambulatna soba, press sala…

Investicija, koju će gotovo u cjelosti finansirati FSCG, iznosi oko 2.500.000 eura. Rok za završetak radova je 12 mjeseci.

“Izuzetno mi je drago što je, poslije određenih administrativnih prepreka, počela izgradnja nove tribine stadiona u Tuzima. Nadam se da će se radovi završiti u roku i da će Tuzi dobiti jedno moderno fudbalsko zdanje. Želja nam je da, kada se izgradi ova tribina, nastavimo sa projektom i izgradimo još jednu tribinu na ovom stadionu, kako bi ovdje mogle da se igraju i međunarodne utakmice”, kazao je Savićević prilikom postavljanja kamena temeljca.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio je Fudbalskom savezu na pomoći pri izgradnji tribine.

“Dugujemo veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Crne Gore na dosadašnjoj uspješnoj saradnji. Dobili smo podršku za ovaj projekat i odmah se krenulo u izgradnju čim smo prikupili svu potrebnu dokumentaciju. Većinu sredstava obezbijedio je FSCG, a mi ćemo kao opština učestvovati sa oko 10 odsto finansiranja. Nadam se da će i ubuduće naša saradnja biti uspješna kao do sada”, rekao je Đeljošaj.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *