Sports illustrated: Andrija Grbović igrač na kojeg treba obratiti pažnju!

foto: FIBA

Prestižni sportski portal “Sports illustrated” uvrstio je crnogorskog košarkaša Andriju Grbovića među deset igrača na koje treba obratiti pažnju u predstojećoj sezoni ABA lige.

Regionalno košarkaško takmičenje startuje u petak utakmicom Zadra i SC Derbyja, što je bio povod da jedan od najpoznatijih američkih sportskih portala napravi listu od TOP 10 potencijala ABA lige.

Amerikanci su obratili pažnju na regionalno takmičenje zbog sve većeg broja igrača koji direktno iz ove lige idu u NBA.

Na njoj se našao Andrija Grbović, bronzani sa Evropskog U20 prvenstva iz Podgorice, koji je na tom turniru ubacao 12.1 poen, imao 6.1 skok i 2.1 asistenciju.

“Grbović je univerzalno krilo koje koristi svoju kombinaciju visine, dužine i snage da bi uticao kao pomoćni defanzivac, da napadne “mismatch” i ima sposobnost da zakuca. Najimpresivniji aspekt njegove igre mogao bi da bude njegov šut, postao je pouzdan spejser, a pokazao je da može da šutira i iz kretnji. Zanimljiv prospekt kojeg treba pratiti kao stretch-krilo sa nekim defanzivnim prednostima”, navodi se u opisu Sports Illustrateda.

Andrija Grbović je rođen 16.09.2003. godine u Pljevljima, visok je 207 centimetara i igra na pozicijama 3 i 4. U Megu je došao tokom leta 2021. godine gdje je prvo odigrao Košarkašku ligu Srbije za OKK Beograd a poslije je sa juniorskom ekipom Mege osvojio U19 ABA ligu, gdje je i proglašen za MVP-a Finalnog turnira. 

Za seniorski tim Mege je debitovao u Superligi 2022. godine.

Na listi se nalaze i tri igrača SC Derbyja – Boris Tišma, te braća Zvonimir i Tomislav Ivišić.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *