Petev: Crna Gora jaka reprezentacija; Džeko: Sve zavisi od nas, očekujem napadačku Crnu Goru

Utakmica sa Crnom Gorom biće teška, ali Ivaylo Petev i Edin Džeko vjeruju da će Bosna i Hercegovina ostvariti pozitivan rezultat.

“Zmajevi” su se okupili u ponedjeljak, bili u karantinu i spremni dočekuju duel sa “sokolima”, najvažniji u ovoj godini.

“Siguran sam da su svi spremni i raspoloženi. Sve je bilo pod kontrolom tokom priprema, tako da je najbitnije kako ćemo sjutra izgledati. Bićemo fokusirani i borbeni. Znate svi šta nam znače tri boda sjutra”, kaže selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev.

Bilino polje je rasprodato, pa se očekuje lijepa atmosfera.

“Budućnost držimo u svojim rukama. Svi treba da podrže momke jer je jedino to bitno”.

O Crnoj Gori Petev kaže da zna sve i ne očekuje iznenađenja.

„Crna Gora je jaka reprezentacija sa iskusnim igračima. Ima par mladih igrača po bokovima, biće težak meč“.

Edin Džeko biće glavna opasnost po naš gol. I on je zadovoljan atmosferom u timu, a i oko reprezentacije. Napadač Intera kaže da takva atmosfera nije bila odavno.

“Momci su spremni, dobro se radilo i treniralo i drago nam je što zavisi sve od nas, na našem stadionu pred našim navijačima. Publika zna šta nam ova pobjeda može donijeti. Ovo je prvo okupljanje poslije nekog vremena gdje se osjeća pozitivna energija. Bilo je negativne atmosfere zbog selektora, predsjednika… Ekipa je sada napravila dobru atmosferu i pun stadion to dokazuje. Nije to nešto što može donijeti pobjedu ali prija”, istakao je snažni centarfor.

Džeko očekuje da bude i individualno bolji nego u Podgorici.

„Utakmica u Podgorici je bila teška što se mog individualnog učinka tiče. Nijesam bio na 100%, ali je ekipa odigrala korektnu utakmicu gdje smo kontrolisali utakmicu do nesretno primljenog gola. Kada se sagleda sve, može se reći da je rezultat bio najrealniji“.

Duel u Zenici na programu je od 20:45 časova.

foto: CGsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *