Gojković ostaje selektor? Marić se nada: Navijački pristup nema razumijevanja, moramo biti strpljivi

foto: VPSCG

Crnogorski vaterpolo nakon ljeta neće doživjeti velike promjene.

To se može zaključiti nakon izjave predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Đura Marića, koji je na današnjoj konferenciji za novinare pred start juniorskog šampionata Evrope kazao da “moramo biti strpljivi”.

“Mi smo u smjeni generacija, razumijem da javnost nema dovoljno strpljenja, to je navijački pristup, što je normalno. Ali, zamislite da selektor naše fudbalske selekcije Radulović ima Savićevića, Mijatovića, braću Brnovića, Lekovića… kakav bi tim imao. Ali, nemamo, a tako mi u vaterpolu sada nemamo braću Janović, Zlokovića, Jokića, Šćepanovića… Imamo neke druge momke i moramo biti strpljivi dok ne sazru nove generacije, momci poput ovih koji su u juniorskoj selekciji, a bili su u seniorskoj. Kada se to dogodi, kada se u punom kapacitetu priključe najboljem timu i pridruže mladim igračima koji su već u njoj, nadam se da će i rezultati biti bolji”, kazao je Marić, prenose Vijesti.

Seniori Crne Gore ovog ljeta igrali su na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, oba puta su ispali u četvrtfinalu, a i igrom su pokazali da im je to realan domet.

Naš vaterpolo već nekoliko godina trpi zbog sukoba selektora Vladimira Gojkovića i pojedinih iskusnijih igrača, proces smjene generacija ne ide sjajno, a “ajkule” su u posljednjih sedam godina osvojile tek dvije medalje na većim takmičenjima.

Navijači su zato tražili odlazak Gojkovića i povratak pojedinih igrača, prije svih Darka i Draška Brguljana, Stefana Pješivca, Vidovića i drugih, ali od toga izgleda neće biti ništa.

foto: VPSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *