Odbojkaši vide Evropsko prvenstvo: Apsolutno smo spremni da odigramo najbolju utakmicu u ciklusu

foto: CEV

Odbojkaši Crne Gore u subotu oko 20:30 časova imaće priliku da proslave treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo.

Jasno je da bi to bio veliki uspjeh za državu sa veoma malom bazom odbojkaša, lošom infrastrukturom i dosta nestručnim trenerima. Ipak, šansa koja se pruža mora da se iskoristi, jer ni Luksemburžani nijesu velesila, a pobjeda garantuje put na šampionat kontinenta.

Realno stanje o kvalitetu našeg tima pokazalo se u Portu, kada je Portugal sa 3:0 pobijedio naš tim. Poslije propuštenih prilika u prvom setu, kvalitet domaćina se pokazao u prethodna dva, u kojima su izabranici Ivana Joksimovića ukupno osvojili 27 poena, tek dva više nego u prvom setu.

“Utakmicom protiv Luksemburga zatvaramo ovaj krug kvalifikacija. Igramo protiv ekipe sa kojom smo u prvom dijelu dosta lako izašli na kraj, ali definitivno u subotu neće biti laka utakmica zbog toga jer Luksemburg igra kući, jer će im nastupiti prvi tehničar koji nije bio u Kolašinu, a i na mjestu primača je takođe novi igrač i sigurno da oni imaju ambiciju da završe ove kvalifikacije jednom dobrom igrom. Apsolutno smo spremni, apsolutno smo orni da sjutra bude naša najbolja utakmica u ovim kvalifikacijama, kojom bi ih završili na najbolji mogući način i time se plasirali na Evropsko prvenstvo. Ekipa je spremna, ovdje u Luksemburgu imamo apsolutno sve uslove i za odmor i za adekvatnu pripremu. Večeras ćemo odraditi sigurno kvalitetan trening, sjutra ujutru takođe, i izaći ćemo s ozbiljnom namjerom da pobijedimo utakmicu i da time na radost svih nas izborimo plasman na Evropsko prvenstvo”, kaže selektor Joksimović.

U slučaju pobjde nad Luksemburgom , Crna Gora će sigurno na Eurovolley kao jedna od najboljih drugoplasiranih ekipa u grupama.

Meč počinje u 19 časova, uz prenos na Arena sport TV.

foto: CEV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *