Pajović: Svijetla budućnost crnogorske košarke, žal što nijesam branio boje svoje zemlje

foto: KK Budućnost Voli

Sportski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović kazao je u intervjuu za Finveo da crnogorska košarka ima svijetlu budućnost.

Naši košarkaši ljetos su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu A divizije za igrače do 20 godina, dok su mlade košarkašice bile najbolje na prvenstu B divizije.

“S obzirom na bazu i broj stanovnika mislim da smo fenomen na košarkaškoj mapi Evrope po postignutim rezultatima. Crnogorska košarka ima svijetlu budućnost, ali treba veliki rad i trud kako bi se taj uspjeh predočio da ti momci i djevojke sazriju kao uspješni sportisti na seniorskom nivou”, kaže Pajović.

Bivši igrač “plavih” rekao je da mladim igračima treba dati priliku i imati stpljenja.

“Sigurno da najviše što nam je potrebno je strpljenje, šansa koja će se dati mladom igraču i ako je čak i potrebno istrpjeti greške mladog igrača na uštrb rezultata kako bi mu se dala šansa da se pravilno razvije”.

Naša seniorska reprezentacija blizu je odlaska na Svjetsko prvenstvo, očekuju je važni mečevi, ali i Evropsko prvenstvo u septembru.

“Očekivanja su kao i uvijek da momci koji predstavljaju našu reprezentaciju pruže svoj maksimum. Koliko će to biti dovoljno nijesam siguran jer nismo u punom sastavu, faliće mnogo Vučević kao glavna zvijezda reprezentacije koji bi podigao nivo igre u svakom pogledu.”

Pajović nije imao priliku da brani boje Crne Gore u seniorskoj košarci, ali jeste kao član veterana.

“Sigurno postoji veliki žal što se tiče moje karijere što nisam odigrao makar jedan meč za svoju zemlju, naravno da je neuporedivo igrati na profesionalnom nivou za zemlju koju volite i kojoj pripadate i nivo igre za veterane, ali donekle sam nadomjestio taj osjećaj da obučem dres nacionalne selekcije”, zaključio je Pajović.

foto: KK Budućnost Voli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *