Radović saopštio spisak: Dubljević propušta “prozor”, Vučević ne igra ni na EP

foto: KSCG

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović saopštio je danas konačan spisak za mečeve posljednjeg prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija okupila se danas u Podgorici, pred mečeve protiv Francuske i Portugala.

Na spisku nema najboljih košarkaša – Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića, kao ni Marka Simonovića.

“Susrijećemo se sa problemom zbog izostanka šest jako važnih igrača za našu reprezentaciju. Tokom godine su predsjednik KSCG i direktor reprezentacija bili konstantno u kontaktu sa Nikolom Vučevićem. Kada je došao u Crnu Goru vidjeli smo se sa njim, Nikola je odlučio da ovo ljeto provede sa svojom familijom. Tako da ga neće biti ni u kvalifikacijama za SP, ni na Eurobasketu”.

Sada nema ni kapitena Dubljevića, ali će igrati na Eurobasketu.

“Što se tiče Bojana Dubljevića ni on neće biti u ovom prozoru. U dogovoru sa nama on će izostati sa ove akcije, ali će biti na raspolaganju za Evropsko prvenstvo. Marko Todorović je van treninga, van bilo kakve košarke skoro tri mjeseca. Ima problem sa donjim leđima, neće ga biti na ovim pripremama, a otvara se pitanje i koliko će moći i koliko će biti spreman i za kasnije. Mi smo u kontaktu sa njim i vidjećemo kakvo će biti stanje. Marko Simonović zbog obaveza prema Čikagu nije tu. On je na trening kampovima, pretpostavljam da će igrati i ljetnju ligu koja traje do 17. jula. On će se pojaviti na pripremama za Eurobasket”, dodaje Radović.

Prvi meč Crna Gora igraće 1. jula u Morači protiv Francuske od 19 sati.

Drugi duel posljednjeg prozora u prvoj fazi kvalifikacija je u gostima kod Portugala 4. jula.

Crna Gora je u prva četiri meča ostvarila polovičan učinak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *