Karate reprezentacija sa 51 medaljom završila Balkansko prvenstvo

Posljednjeg takmičarskog dana na prvenstvu Balkana u Beogradu, karate reprezentacija Crne Gore osvojila je 21 medalju i zauzela treće mjesto u generalnom plasmanu. 

Titule ekipnih šampiona Balkana pripale su seniorskom muškom kata timu i ženskoj ekipi u borbama. 

“Ekipa u sastavu Mijač, Kočan i Nikočević po prvi put je osvojila titulu prvaka Balkana u seniorskoj konkurenciji. U finalu su ocjenom 25.36 pobijedili ekipu Srbije (23.46) i pokazali da su dominatan tim u regionu. Lijep rezultat pred kraći odmor koji nas čeka, nakon čega nastavljamo još boljim tempom pripreme za novu sezonu takmicenja”, izjavila je selektorka seniorske karate reprezentacije u katama, Milena Milačić

Pored ekipnih seniorskih titula, zlato je osvojio i kata tim dječaka 8-9 godina. Reprezentacija Crne Gore je dobila i nove pojedinačne šampione Balkana: Katarinu Djukić, Filipa Ilinčića i Arijana Aljoševića. 

Titule ekipnih vicešampiona Balkana pripale su ženskom seniorkom kata timu, muškoj seniorskoj ekipi u borbama, kata timu dječaka 10-11 godina, a srebro su osvojili i Veselin Škatarić, Lazar Perišić i Edon Emsha.

Bronzane medalje danas su osvojili: Luka Barjaktarović, Vuk Dragojević, kata tim djevojčice 10-11 godina, Božo Tomašević, kata tim djevojčice 12-13 godina Jovana Vujisić, Lazar Gardašević, kata tim djevojčice 8-9 godina.

Podsjećanja radi na prvenstvu Balkana, u konkurenciji pionira i nada nastupio je 151 takmičar, dok su u crnogorskoj delegaciji bila i 32 seniora, kao i 3 veterana što je potvrda da je karate jedan od najmasovnijih sportova u Crnoj Gori. 

Finalni bilans medalja nakon tri takmičarska dana na prvenstvu Balkana: 51 medalja, od čega 18 zlatnih, 10 srebrnih i 23 bronzane medalje. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.