Devet zlata za Crnu Goru na startu Balkanskog prvenstva

U Beogradu je danas startovalo Balkansko prvenstvo za pionire, nade, seniore i veterane. Devet zlatnih medalja, dva srebra i šest bronzi učinak je Crne Gore nakon prvog takmičarskog dana.

Zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji osvojili su Biserka Radulović u kategoriji kate pojedinačno i Nikola Malović u kategoriji borbe do 84 kilograma.

Svoju treću zlatnu medalju na prvenstvima Balkana Radulović je osvojila nakon što je u grupnoj dobila najbolju ocjenu 25.46 a i u nastavku takmičenja sa dvije izvedene kate Radulović je blistala na tatamiju.

U finalu nije bilo dileme. Savladana je predstavnica Slovenije Cesar Pia.

Do svoje prve medalje na prvenstvima Balkana u seniorskoj konkurenciji Malović je došao superiorno, pobjedama protiv predstavnika Bosne, Slovenije i dva predstavnika Srbije, a u finalu je slavio protiv predtavanika Sjeverne Makedonije Trajkovski Vitomira rezultatom 6:3.

Bronzane medalje osvojili su Ognjen Otašević u kategoriji do 67kg i Milena Jovanović u kategoriji +68kg.

Biserka Radulović

U kategoriji nade, zlatne medalje osvojili su Ines Terzić, Petra Marković, Gjonoviq Emira i Milovan Janković, srebro je osvojila Ivona Vlahović, dok su bronze pripale Vladimiru Ilijevskom, Dariji Savić, Aleksi Bajraktarović i Lazaru Popoviću.

Uspješan nastup Crne Gore zaokružili su osvajanjem zlatnih medalja u kategoriji veterana Slavka Maksimović (u kategorijama +55g i +55g -65kg) kao i Sanja Vujanović (+45 g), dok je Igor Dijanić (+45 g +85kg) osvojio srebrnu medalju.

Nakon prvog takmičarskog dana Crna Gora zauzima drugo mjesto u generalnom plasmanu.

Sjutra su na programu kate pojedinačno i borbe u kategorijama -75kg,+84kg i -60kg za seniore, odnosno borbe -68kg i -50kg za seniorke, a na tatami će pioniri i nade i to 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, i 2014 godišta u katama, konkurencija djrvojčica, kao I 2010 I 2011 u borbama,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.