Lalošević: Ružna scena i klasično nasilje, sankcionisati sve aktere

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je gostujući a jutarnjem programu RTCG-a da “svi koji su učestvovali u skandalu na utakmici Ibar-OFK Nikšić u Rožajama moraju odgovarati i biti adekvatno sankcionisani”.

Navijači Rožaja juče su u meču baraža za dopunu Druge lige nakon pogotka Nikšićana zapalili i bacili baklje na teren, a onda i fizički napali gostujuće igrače u nevjerovatnim scenama.

“Desilo se da na sportskoj utakmici baraža koja objektivno i nije toliko bila značajna u susretu OFK Nikšića. Došlo je do upada publike na teren, ružnih scena. Klasično nasilje. Moram reći da je neprimjereno. Nadležni orani, prije svega iz Fudbalskog saveza moraju sankcionisati sve aktere tog skandala”, kazao je Lalošević.

On je istakao da su se čelnici Rožaja izvinili fudbalerima Nikšića.

“Ja ne bih licitirao bilo kakvim motivima, da li je riječ o nekoj organizovanoj akciji, neka nadležni organi daju riječ o tome. Jedno je sigurno, upućena je jedna ružna scena, jedan događaj koji je trebalo da bude praznik”, kazao je Lalošević.

Nadležni organi, kako je dodao, treba da sankcionišu aktere kako treba.

Ministar je kazao da nema informaciju da li su zakazali organizatori utakmice.

“Svaki sportski događaj mora da se organizuje po prošpisima. Ja u ovom trenutku nemam informaciju da li je tamo bilo redara i da li je organizacija zakazala”, saopštio je Lalošević.

Ima dovoljno novca za novo Ministarstvo

Lalošević je kazao da će biti novca za novo Ministarstvo.

“Uradićemo tehnički rebalans i krenučemo dalje”, kazao je on.

Naglasio je da će usvajanjem tehničkog rebalansa biti dodijeljen novac Karate i Džudo savezu, Biciklističkom savezu i Crnogorskom olimpijskom komitet.

“Potpisali smo ugovor. Atletski savez će raspodijeliti novac svim klubovima i svom savezu za stipendije sportista i funkcionisanje”, kazao je ministar.

Od sjutra počinje nova era u odnosima sa Antidoping agencijom

Lalošević je kazao da je afera sa Antidoping agencijom  isfabrikovana i da bi sjutra taj problem trebalio da bude završen trajno.

“Sjutra se sastaje Savjet za antidoping komisiju.  Biće tu imena koja će doprinijeti da se taj proces završi. Naša proslavljena rukometašica Jovanka Radićević je u ime Savjeta igrača, doktori Radović i Kujović su u ime dva komiteta. Sastaće se sjutra. Za njih je opredijeljeno 150 hiljada eura i ulazi se u proces pravljenja statuta, svih onih regula koje treba ta buduća komisija da posjeduje i skinuće se priča da neko želi da ošteti naše sportiste. Nikada se to neće desiti dok je ova vlada i dok sam ja ministar”, kazao je on, prenosi RTCG.me.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.