Didier Dinart pozvao Lavove: Crna Gora igra dva meča protiv Egipta!

foto: Stefan Ivanović

Rukometaši Crne Gore u junu odigraće dva prijateljska meča sa selekcijom Egipta, saopštio je selektor Zoran Roganović u intervjuu za Pobjedu.

Meč će se odigrati u Gvadelupu, jednoj od francuskih teritorija koja se nalazi se oko 600 kilometara sjeverno od obale Južne Amerike, i 600 kilometara istočno od Dominikanske Republike.

Tu je rođen i legendarni francuski rukometaš Dider Dinart, koji je pozvao Roganovića.

“Od 16. do 25. juna bićemo gosti Didier Dinarta, koji nas je pozvao da odigramo dva meča revijalnog tipa, najvjerovatnije protiv Egipta. Prije pandemije korona virusa takođe je zvao najbolje svjetske selekcije, pa su njegovi gosti bili Danci, Francuzi… kako bi u njegovom rodnom mjestu, odnosno na Karipskim ostrvima, pokazao ljudima što je rukomet i kako igraju vrhunske ekipe”, rekao je selektor Crne Gore Zoran Roganović za Pobjedu.

Prvobitna zamisao bila je da naša reprezentacija na Karibe ode u što jačem sastavu, ali je iz opravdanih razloga došlo do promjene plana.

“Bila bi to fina prilika za sve igrače koji su prošli trogodišnji ciklus, ali većina njih koji su igrali baraž i Evropsko prvenstvo, imaće odmor od samo tri ili četiri sedmice i nema smisla da ih vodimo. Morali smo pokazati razumijevanje jer su uvijek na raspolaganju Crnoj Gori, a uz to su u pitanju revijalni mečevi. Dinart je prihvatio da dođemo u podmlađenom sastavu i nastupićemo s možda više od pola igrača koji do sada nijesu igrali za ,,A“ selekciju, tako da će imati priliku da se dokažu stručnom štabu”, dodao je Roganović.

“Dinart je najavio da ćemo, ukoliko budemo željeli da odigramo i treću utakmicu, za rivala imati selekciju Kariba, što bi im bila prilika da vide kako je igrati protiv neke jake selekcije”, objasnio je Zoran Roganović.

Crna Gora će 12. oktobra dočekati Kosovo na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, a tri dana kasnije gostovaće Bosni i Hercegovini.

U januaru je čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

foto: Stefan Ivanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.