Mata Leao osvojio devet medalja u Beču

Članovi Mata Leao BJJ kluba osvojili su devet medalja na turniru Grappling Industries održanom proteklog vikenda u Beču.

Turnir brazilske džiu-džice okupio je preko 570 takmičara iz 64 kluba, a trojka Mata Leaa u sastavu Mladen Jokmanović – Srđan Bošković – Nikola Perović osvojila je po četiri zlata i srebra, te jednu bronzu.

To je Mata Leau donijelo peto mjesto u poretklu klubova.

Trener kluba Mladen Jokmanović, koji je nastupio nakon dvije godine pauze, osvojio je dva zlata i srebro u diviziji crnih pojaseva discipline Gi (sa kimonom) i No Gi (bez kimona), dok nije uspio da dođe do medalje u open diviziji No Gi discipline.

Srđan Bošković osvojio je zlato, srebro i bronzu, takođe u divizijama crnih pojaseva. Bošković je napravio svojevrsnu senzaciju zaustavivši borca iz Njemačke sa takmičarskim nizom od preko 20 uzastopnih pobjeda na evropskim turnirima.

Nikola Perović uspio je da dođe do zlata u kategoriji braon pojaseva do 94 kilograma u disciplini Gi, dok je u open Gi i No Gi kategoriji osvojio po srebro.

Iz kluba ističu da je Perović imao čak deset borbi u toku dana i da su ipak odlučili da preskoči nastup u četvrtoj diviziji kako ne bi rizikovao eventualne povrede.

,,Naš cilj je sticanje idealne takmičarske forme za najveća takmičenja koja smo imali prije nastanka pandemije i koja bi bila potpuno normalna da nije bilo globalnih smetnji po sport. Izabrali smo ovaj turnir zbog karakterističnog sistema takmičenja po principu borbi “svako sa svakim” unutar kategorija, što donosi veliki broj borbi. Zadovoljni smo nastupom i nastavljamo ovim tempom”, poručuju iz kluba Mata Leao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.