Gašić: Neostvareni trener Zoran Marojević po zadatku vršio opstrukciju, vode klub iz kafana

Košarkaški klub Sutjeska prije posljednjeg turnira ABA 2 lige odlučio se da promijeni trenera, pa je nakon godinu i po saradnje otpustio Velimira Gašića.

Iskusni stručnjak i bivši trener Partizana u intervjuu za SportKlub kazao je da je ispunio ono što je dogovorio na startu saradnje sa Nikšićanima, ali da je promjena uprave dovela do promjena i u odnosima, a posebno je istakao sportskog direktora kluba Zorana Marojevića.

Marojević je na novu funkciju sjeo prošlog ljeta, kada je promijenjen kompletni Upravni odbor kluba. Prije toga je bio trener pionira u klubu.

Gašić tvrdi da mu je Marojević radio iza leđa i vršio opstrukcije po zadatku.

“Moje veliko iznenađenje, pa i određenu dozu razočaranja, izazvala je nevjerovatna količina nerazumijevanja i neposvećenosti u davanju logističke podrške timu. Tu prije svega mislim na sportskog direktora Marojevića koji je od početka  imao zadatak da kao zalutali igrač, vrši  opstrukciju. Po čijem, ili svom nalogu, zaista ne znam!??”

Velimir Gašić nastavio je otvoreno da priča o temama koje su prilično bolne.

Zoran Marojević, foto: ABA 2

“Pomalo je žalosno, sakrivanjem iza nekih dobrih namjera, koje ne postoje, već isključivo neostvarenost u svim tim godinama, trenerskih pokušaja… Sva prisutna negativna tendencija, koja obesmišljava ozbiljan projekat, daje legitimitet vođenju kluba iz kafanskih prostora, gdje preovladavaju, prije svega lični interesi. Ja, na nečiju žalost ili sreću, nijesam iz te priče. Mene su isključivo zanimali interesi kluba. Dakle  u rezultatskom smislu, prije ovog posljednjeg balona ABA 2 lige, mi smo obezbijedili učešće u plej-of takmičenju, na završnom turniru u Skoplju. Neka projekcija je bila da se uključimo u borbu za četvrto ili peto mjesto, ali sa dva poraza ekipa je završila na osmom mjestu”, naglasio je Gašić pa dodao:

“U šampionatu Crne Gore su ostala još četiri meča do kraja, kada je Sutjeska u pitanju, ostale ekipe imaju još dvije ili tri utakmice. Ubijeđen sam da i tu neće biti problem da se Nikšićani plasiraju  među prve dvije ekipe, s obzirom da SC Derby igra van konkurencije. U Crnoj Gori sam naučio jedan novi termin – neznaven, koji bih ovom prilikom povezao sa velikom dozom diletantizma čovjeka koji je preuzeo tim posle mog odlaska iz kluba, gdje je u prvom obraćanju istakao da je tim zatekao u teškom stanju u seriji poraza, fizički nespreman, što dovoljno govori o njemu samom, sa svakog aspekta.

Gašić je na kraju zaključio:

“Mi smo, kao i mnoge ekipe, tokom sezone imali svojih uspona i padova. Prije svega izazvanih zdravstvenim problemima, koje su uslovile da nam opadne kvalitet u radu. Ono što nas je definitivno izbacilo iz trenažnog ritma je činjenica da posljednjih mjesec dana, u najosjetljivijem dijelu sezone, ne treniramo, niti igramo utakmice u našoj dvorani, jer se vrši rekostrukcija. Inače, od početka takmičarske godine, svega četiri utakmice smo odigrali u Nikšiću. Eto, to su neki elementi koji bi trebalo onim “jako zabrinutim” i neznavenim da malo otvore oči i donesu dozu otriježnjenja, po pitanju svega što se dešavalo sa ekipom”, istakao je Gašić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *