Direktor FK Sutjeska: Fudbalska stvarnost surova i pogubna, bitnije ko sjedi u FSCG nego kako radi

Sportski direktor Fudbalskog kluba Sutjeska Krsto Koprivica napisao je na svom Facebook profilu da je “stvarnost surova i pogubna” po crnogorski fudbal.

Koprivica, koji je ljetos postao sportski direktor lidera Telekom 1. CFL direktno je optužio čelnike Fudbalskog saveza Crne Gore da su krivci za činjenicu što Crna Gora nikada nije igrala na nekom velikom takmičenju, te činjenicu da je domaća liga na dnu UEFA rejting liste, pa je Telekom 1. CFL treća otpozadi.

“Crna Gora od referenduma 2006. godine nije igrala nikada na nekom velikom takmičenju, a trenutni kvalitet crnogorskog fudbala i stanje unutar FSCG ukazuje da se tako nešto neće dogoditi u skorije vrijeme. Stvarnost je surova i pogubna po crnogorski fudbal – naša liga i FSCG odavno su izgubili korak ne sa Evropom, nego i sa Balkanom, piše portal PRESS”.

“Naša liga nalazi se na istorijskom minimumu, na 53. mjestu UEFA rejting liste, a ispod nas su samo Andora i San Marino, ali već od sljedeće sezone i Andora nas preskače, pa će samo San Marino da nam gleda u leđa prije nego ovog ljeta počnu kvalifikacije za evropske kupove. Ali, vrlo bitna stvar jeste, što su ljudi u FSCG poznati fudbalskoj javnosti, a to radi li se dobro, ili loše to nije bitno nažalost! Alarm je odavno upaljen”, naveo je Koprivica u svom postu.

Sutjeska je tokom izbora za predsjednika FSCG podržavala protivnika Dejanu Savićeviću – fudbalskog sudiju Jovana Kaluđerovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.