Vešović: Fale nam pobjede, želja i borba ne smiju da izostaju

foto: FSCG

Marko Vešović propustio je meč sa Jermenijom u Jerevanu, ali će u ponedjeljak biti u timu Miodraga Radulovića, a trebalo bi da bude i starter.

Fudbaler Qarabaga gledao je sinoćnji duel preko TV ekrana, a u razgovoru sa novinarima kaže kako ima dosta prostora za napredak.

“Gledao sam utakmicu, sigurno da ima dosta stvari koje treba da se poprave i možemo mnogo bolje. Prvo, taj jeftino primljeni gol. Želja i motiv ne smiju da fale, bez obzira da li je riječ o prijateljskoj i takmičarskoj utakmici, i tu ima dosta stvari koje bi trebalo da popravimo”.

Bivši igrač Legie kaže ipak da ne treba uzimati za zlo greške, jer je nastupio kombinovani tim sa nekoliko debitanata.

“Prva je utakmica u ovoj godini, prvi put smo se okupili i imali smo dosta problema jer je falilo dosta igrača. Ne treba uzimati za zlo neke greške i stvari koje mogu da se isprave, a koje možemo da ispravimo do junskih mečeva”.

U ponedjeljak pod Goricom gostuje Grčka (20 časova). Vešović najavljuje bolje izdanje u odnosu na ono u Jerevanu.

“Imamo šansu da protiv Grčke da popravimo utisak. Sigurno je da će partija i motivacija biti na boljem nivou. Grčka je jači i kvalitetniji protivnik od Jermenije”.

Crna Gora ima jednu pobjedu u posljednjih 11 mečeva. Fali li Crnoj Gori serija trijumfa?

“Za stvaranje dobre atmosfere i pobjedničkog mentaliteta sigurno je da nedostaju pobjede. Nama tih pobjeda fali i u prijateljskim utakmicama. Radimo na tome i protiv Grčke imamo šansu da pobijedimo. Publika nam je aplaudirala protiv Letonije iako nijesmo pobijedili. Moramo da igramo kao protiv Holandije i Turske, da ostavimo srce na terenu”.

“Prijateljske utakmice nijesu pokazatelj jer motiv i zalaganje da budem iskren nije na nivou kvalifikacionog meča. Nije lijepo kada izgubite, ali znate da nema posljedica poslije toga. Treba da imamo pravi pristup u svakoj utakmici, ali mečevi za bodove, tu pokazuješ karakter”.

Selektor Radulović sinoć je počeo meč u formaciji 3-4-3, koja je više ličila na 5-2-3, sa tri štopera i dva ofanzivnija beka. Upravo u ovoj formaciji Vešović smatra može da pokaže najviše.

“Meni odgovara da igramo formaciju sa tri štopera iako to nije laka formacija ni u klubu gdje sam svakog dana, a ne u reprezentaciji gdje se okupimo jednom u dva-tri mjeseca. Volim poziciju na beku sa tri štopera, tu mogu da pokažem pun potencijal”, zaključuje Vešović.

foto: FSCG
autor: Lazar Šoć, Mario Andrijašević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.