Sokoli trenirali u Jerevanu, pročitajte izjave Marka Vukčevića i Nikole Šipčića

foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore doputovali su danas u Jerevan, gdje će u četvrtak od 17 časova po našem (20h po lokalnom) vremenu igrati prijateljski meč sa Jermenijom.

U nekadašnjoj državi Sovjetskog Saveza dočekali ih je izuzetno hladno vrijeme i snijeg. U takvim uslovima odradili su trening, pretposljednji pred duel sa domaćinom.

Sa novinarima su razgovarali Marko Vukčević i debitant na okupljanjima, Nikola Šipčić.

Obzirom na dosta izostanaka sa kojima se susreo stručni štab ,,sokola“, meč sa Jermenijom, kao i onaj sa Grčkom u Podgorici, biće dobra prilika za dokazivanje onih koji su tu, smatra Vukčević.

“Biće ovo dobri testovi, bez obzira što imamo dosta kadrovskih problema. Ali, tu su novi mladi i kvalitetni igrači i nadam se da ćemo se dobro pripremiti za ova dva meča. Ovo je samo priprema za ono što nad čeka u junu i što je bitnije, a to su takmičarske utakmice. Naravno, očekujem da u ova dva duela napravimo dobar rezultat. Na nama koji smo tu je da opravdamo povjerenje”, rekao je fudbaler rumunskog Arada.

Jermenija je imala dosta dobar nastup u prethodnom kvalifikacionom ciklusu, tako je rival koji zaslužuje respekt.

“Mislim da su pravi rival u ovom trenutku. Jermenija je tvrda i dobra ekipa, koja je fizički dobro pripremljena. Vidjećemo štš će biti. Spremni smo za jednog takvog protivnika”, istakao je Vukčević.

Zimski uslovi ne bi trebalo da prave problem ,,sokolima“.

“Velika promjena za sve nas. Imamo dva dana da se naviknemo na to. Ali, važno je da se pripremimo fizički, psihički i taktički”, dodao je Vukčević.

Prvi put u zvaničnom razgovoru sa crnogorskim novinarima bio je i Šipčić, defanzivac Tenerifa. Nosi pozitivne utiske sa uvodnih dana okupljanja.

“Sve mi je novo, treba mi malo vremena da upoznam momke, ali zatekao sam pozitivnu atmosferu, a to prija. U svlačionici sve funkcioniše kako treba. Vjerujem da ću se brzo adaptirati. Očekujem lijepu i uspješnu saradnju”, rekao je Šipčić, koji je naišao na lijep doček u reprezentaciji.

“Super je sve… Osjećam lijepu atmosferu i vjerujem da ću opravdati očekivanja. Znam dosta o ovoj reprezentaciji, pratio sam utakmice, posebno u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nije mi strano ništa. U međuvremenu sam saznao još detalja, a saznaću ovih dana još puno toga”, objasnio je Šipčić.

U odbrambenoj liniji ,,sokola“ očekuje ga jaka konkurencija.

“Nisam se ranije poznavao ni sa jednim od njih. Igram u Španiji, pratim Atletiko Madrid za koji nastupa Savić. Momci iz odbrane su odlični fudbaleri i od njih mogu da naučim dosta. Sada sam i ja tu, boriću se za minutažu. Zdrava konkurencia uvijek je dobra u svakom timu ili selekciji”, kazao je Šipčić

Prijateljske utakmice, kao što su sa Jermenijom i Grčkom, važne su za uigravanje selekcije.

“Malo je vremena za rad i pripremu, ali takvi su termini za reprezentacije. Ovo koliko smo zajedno treba iskoristiti na najbolji način. Naravno, mečevi znače, tako se uigravamo, napredujemo kao grupa. Siguran sam da ćemo biti spremni za Ligu nacija. Svi želimo da se nametnemo selektoru Raduloviću”, rekao je fudbaler kluba sa Kanarskih Ostrva, poznatih po sunčanom i toplom vremenu praktično tokom cijele godine. U Jerevanu je osjetio drugačije vremenske uslove.

“U ovakvim uslovima sam počeo. Nije nikakvo iznenađenje. Ne smeta mi hladnoća”, poručio je na kraju Šipčić.

,,Sokoli“ će sjutra odraditi posljednjih trening uči duela sa Jermenijom. Teren ,,Republičkog stadiona Vazgen Sargsjan“ osjetiće od 19 časova po lokalnom, odnosno od 16 časova po našem vremenu.

Utakmica sa Jermenijom igra se 24. marta, u 20 časova po lokalnom vremenu.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *