Mijatović: Dobre provjere, želimo pozitivne rezultate

foto: FSCG

,,Hrabri sokoli“ odradili su večeras drugi trening uoči prijateljske utakmice sa Jermenijom.

Meč u Jerevanu, kao i onaj sa Grčkom u Podgirici, poslužiće za uigravanje ekipe i pripremu za jun, kada startuje novo izdanje UEFA Lige nacija.

“Pred nama su dvije utakmice koje će nam dobro poslužiti da se pripremimo za Ligu nacija u junu. Na ovom okupljanju ima dosta novih i mladih igrača, a kroz ove dvije provjere selektor može da vidi na koga može da računa. Nakon toga razmišljaćemo o onome što nas čeka početkom ljeta”, poručio je Milan Mijatović u razgovoru sa novinarima.

Selektor Miodrag Radulović neće moći da računa na sve igrače, što zbog povreda, što iz drugih razloga.

“Kovid režim dosta utiče na to da ne budemo kompletni. Ipak, siguran sam da će svi momci koji su tu pružiti maksimum. Potrudićemo se da upišemo pozitivne rezultate, kako protiv Jermenije, tako i u meču sa Grčkom četiri dana kasnije na našem stadionu”, dodao je čuvar mreže MTK-a iz Budimpešte.

,,Sokoli“ sjutra ujutro putuju za Jerevan, gdje ih čekaju pravi zimski uslovi.

“Dosta uticaja ima promjena vremena, ali i vremenska razlika. Svaka utakmica može da donese nešto novo, da se vidi šta možemo mi igrači u ovom trenutku. Jermenija je kvalitetom slična našim rivalima u grupi Lige nacija i mislim da je ovo prava provjera. Nećemo se previše obazirati na vremenske prilike. Na nama je da se fokusiramo na teren”, istakao je Mijatović, koji će imati jaku konkurenciju i među stativama reprezentacije.

Daniel Petković brani standardno u Anžeu, a tu je i talentovani čuvar mreže Barselone Lazar Carević.

“Drago mi je da je tako. Zdrava i jaka konkurencija je dobra i za golmama i za reprezentaciju. Jaka konkurencija na svim mjestima u timu može da bude pozitivna za sve nas”, kazao je Mijatović.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.