Rukometaši se okupili, odradili prvi trening

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Rukometaši Crne Gore u sklopu EHF sedmice počinju pripreme za baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem će u aprilu protivnik biti Bosna i Hercegovina ili Grčka.

„Lavovi“ su na okupu prvi put nakon istorijskog rezultata i osvajanja 11. mjesta na Evropskom prvenstvu, koje je u januaru održano u Mađarskoj i Slovačkoj.

U sklopu EHF sedmice, izabranici selektora Zorana Roganovića odradiće četvorodnevne pripreme u Podgorici. To će biti prilika da se stručni štab uvjeri u trenutnu formu reprezentativaca i počne sa uigravanjem za baraž za Svjetsko prvenstvo, u kojem će u aprilu protivnik biti Bosna i Hercegovina ili Grčka.

Ekipa će sjutra biti kompletna, jer nekoliko igrača koji su na spisku za ovu akciju kasni zbog problema sa avio konekcijama. U odnosu na prvobitni spisak selektora Roganovića, izvršena je jedna izmjena, jer je umjesto golmana Mila Mijuškovića, koji je dobio poštedu zbog potpisivanja novog ugovora, poziv upućen Filipu Borozanu.

U odnosu na prvenstvo na kojem je ostvaren najveći uspjeh crnogorskog muškog rukometa, zbog povreda, klupskih obaveza ili porodičnih razloga, a sve u dogovoru sa selektorom Roganovićem, u ovoj akciji neće biti golmana Nikole Matovića, te pivota Nemanje Grbovića, Nebojše Simovića i Vuka Lazovića.

Jedna novost odnosi se i na sastav stručnog štaba, pa će prvi pomoćnik Roganoviću, počev od ove akcije biti Brano Božović, koji je i trener juniorske reprezentacije.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *