Očekivana odluka RSCG: Zoran Roganović ostaje selektor

foto: RSCG, kolektiff, EHF Euro 2022

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore na predlog predsjednika Petra Kapisode, donio je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa Zoranom Roganovićem, koji je klupu preuzeo u avgustu 2018. godine, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, sa „lavovima“ ostvario najbolji rezultat na šampionatima Starog kontinenta osvajanjem 11. mjesta.

“Iskazao bih zahvalnost Upravnom odboru savezu na čelu sa predsjednikom Kapisodom na povjerenju. Veoma je važno da imamo kontinuitet i da nastavljamo da radimo, jer je potencijal ove generacije zaista veliki. Radujem se nastavku saradnje sa momcima, uvjeren da ćemo biti još bolji u narednom periodu. Napravili smo iskorak na posljednjem Evropskom prvenstvu i sada imamo veliku odgovnost, jer u baražu u aprilu, želimo da izborimo učešće na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na to da li će protivnik biti Bosna i Hercegovina ili Grčka, nema prostora za strah, već moramo da još jednom nadmašimo sebe i pokažemo pravo lice. Razlog više je činjenica da ćemo revanš igrati pred našim navijačima, koji su se sigurno uželjeli utakmica nacionalngo tima, kao što i ekipa s nestrpljenjem čeka duel u sjajnoj atmosferi koju oni uvijek prirede”.

“Vjerujem da ćemo u aprilu odraditi ono što se od nas očekuje, a nakon toga u januaru naredne godine, na Svjetskom prvenstvu, nastaviti da gradimo put ka samom vrhu rukometne scene. Prethodno, od 14. do 20. marta očekuje nas okupljanje u okviru EHF sedmice, kada ćemo odraditi testiranja i pokušati da odigramo jedan ili dva kontrolna meča, kako bi probali neke stvari pred baraž za Svjetsko prvenstvo, jer ćemo u aprilu imati samo dva dana zajedničkog rada pred ključne mečeve u ovoj godini“, kazao je selektor Roganović u izjavi za zvanični sajt Saveza.

Upravni odbor Saveza je inače, jednoglasno podržao predlog predsjednika Kapisode.

„Uzimajući u obzir odlične rezultate u mandatu selektora Roganovića, činjenicu da u državnom timu imamo sjajnu atmosferu, te posvećenost i profesionalnost šefa stručnog štaba, predlažem da Upravni odbor Saveza donese odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora“, navodi se u predlogu.

Roganović je sa nacionalnim timom izborio plasman na dva prvenstva Evrope 2020. i 2022. godine. Evropskom prvenstvu u Austriji, prije dvije godine, Crna Gora je imala uspješan nastup jer je upisala prvu pobjedu na prvenstvima Evrope.

Zbog pandemije virusa COVID-19, reprezentacija nije dobila mogućnost da se u dvomeču protiv Češke u junu 2020. bori za plasman na Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Reprezentacija je bila uspješna i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, jer je uprkos brojnim izostancima igrača u većini mečeva zbog korona virusa, ostvarila po tri pobjede i poraza. Na nedavno završenom prvenstvu Evrope, Crna Gora je ostvarila najbolji rezultat na šampionatima Starog kontinenta plasmanom u glavnu rundu i osvajanjem 11. mjesta, a ostvarila je tri pobjede i doživjela četiri poraza, uz odlična izdanja koja su ocijenjena kao izuzetna od strane rukometne javnosti u našoj državi i širom Evrope. 

Zahvaljujući rezultatu na Evropskom prvenstvu, „lavovi“ su izborili povlašćenu poziciju na žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo naredne godine, a u dvomeču protiv boljeg iz okršaja Bosne i Hercegovine i Grčke, imaju realne šanse da se poslije deset godina, ponovo nađu na planetarnoj smotri.

foto: RSCG, kolektiff, EHF Euro 2022

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *