Kapisoda: Predložiću UO da Roganoviću produži ugovor, Bojani apsolutno vjerujem

foto: RSCG, kolektiff, EHF Euro 2022

Zoran Roganović trebalo bi da ostane selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, kazao je u intervjuu za Pobjedu predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Kapisoda je kazao da će tokom sedmice predložiti Upravnom odboru produžetak saradnje sa Roganovićem, koji je Crnu Goru odveo do 11. mjesta na Evropskom prvenstvu.

“Mogu samo da najavim da ću već u toku ove sedmice predložiti Upravnom odboru produženje ugovora sa selektorom Roganovićem. Mislim da je nakon svega što je pokazao kao selektor u ove tri godine, odnosno odnosom prema obavezama i prije svega ostvarenim rezultatima, zaslužio povjerenje da sa ovom ekipom nastavi kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima. To bi bio i ultimativni cilj koji se tiče muške reprezentaacije za ovu godinu”, kaže Kapisoda.

O sukobu Roganovića sa direktorom reprezentacije Draškom Mrvaljevićem, Kapisoda je istakao:

” Takve stvari, kao i do sada, rješavaćemo interno”.

Uprkos 22. mjestu na Svjetskom prvenstvu prošlog decembra, a pred Evropsko prvenstvo čiji je jedan od domaćina i Crna Gora, Kapisoda kaže da “apsolutno vjeruje” Bojani Popović, te da je uvjeren da će naša ekpa biti spremna za dobar nastup na EHF Euru.

“Do novembra i Evropskog prvenstva, seniorke će odigrati po dva meča protiv Norveške i Slovenije u okviru EHF Euro kupa. Ženska reprezentacija je u procesu tranzicije, svjesni smo da je smjena generacija bila neminovna i upravo se dešava. Za države koje su male kao što je Crna Gora, to je bolan i komplikovan period, naročito ako u istom periodu imate nekoliko ozbiljnije povrijeđenih igračica, kao što je slučaj sa Đurđinom Jauković, ili odsutnih zbog drugog stanja kao što je slučaj sa Jelenom Despotović koja je, prethodno, dugo bila povrijeđena”.

“Moramo da budemo strpljivi i svjesni situacije. Apsolutno vjerujem selektorki Bojani Popović i ekipi, pa sam siguran da ćemo biti spremni za novembar i Evropsko prvenstvo”, zaključuje Kapisoda.

foto: RSCG, kolektiff, EHF Euro 2022

One Comment on “Kapisoda: Predložiću UO da Roganoviću produži ugovor, Bojani apsolutno vjerujem”

  1. bojana je uništila žrk budućnost i reprezentaciju crne gore-ima boljih rješenja od roganovića,njemu pripada najmanja zasluga za uspjeh na euru u mađarskoj.treba se boriti za rukomet i da postane nacionalni sport u crnoj gori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.