Istorija: Danka Kovinić pobijedila šampionku US Opena za najbolji rezutat u karijeri!

Danka Kovinić ostvarila je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima u svojoj karijeri. Crnogorska teniserka pobijedila je šampionku US Opena, Emmu Raducanu sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:3) i prvi put u karijeri prošla u treću rundu nekog Grand Slam turnira.

U narednom kolu igraće protiv bolje iz meča Simona Halep – Maia Haddad.

Raducanu je otvorila meč sa dva brejka i povela 3:0. Uslijedila je sjajna reakcija naše teniserke i tri vezana brejka za vođstvo 5:3.

Danka je servirala za set, Raducanu dobila lako gem sa 15:40, ali je naša najbolja teniserka reagovala i sa nulom osvojila prvi set.

Mučila se Britanka sa žuljevima, nije mogla da koristi forhend, pa se očekivalo da u drugom setu Kovinić riješi meč i osigura treće kolo turnira.

Nažalost, Danka nije birala najbolje udarce, forsirala je bekhend šampionke US Opena, što je 18. nositeljka iskoristila i izjednačila na 1:1.

Treći set donosi novi brejk Kovinić, koja je povela 3:1, ali je sa nulom ponovo izgubila servis i dopustila Britanki da odmah vrati servis i smanji na 3:2. Bio je to čak 12. brejk u meču!

Uslijedio je dugačak gem nakon kojeg Danka vraća brejk i stiže do 4:2, a onda i sa nulom rješava svoj servis za 5:2.

Raducanu se mučila da pronađe momentum, te nije imala rješenja za odličan servis Kovinić.

Raducanu je dobila gem na svom servisu, a Danka iskoristila servis, kod 40:15 stigla do prve meč lopte, nije je iskoristila, ali jeste drugu za veliki i istorijski trijumf.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.