Show Simića: Crna Gora pobijedila Makedonce!

Show Nebojše Simića donio je drugu pobjedu Crnoj Gori na evropskim prvenstvima. Lavovi su pobijedili Sjevernu Makedoniju 28:24 i ostali u igri za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva. Za to će igrati za dva dana u direktnom duelu protiv Slovenije koja večeras igra sa Dancima.

Crna Gora je sjajno počela meč. Sa tri gola Miloša Vujovića i jednim Radovića poveli smo 4:0, pa i 5:1 novim pogotkom Mirka Radovića.

Makedonci su se konsolidovali, vratili na 6:3, ali je Anđelić sa dva pogotka donio najveću prednost u prvom poluvremenu, 8:3.

Makedonci su se vratili na 11:9 nakon tri promašaja mladog Čepića, ali je mini seriju tima Kirila Lazarova zaustavio Miloš Vujović sa sedmerca nakon isključenja igrača Makedonije.

Igrač više nije pomogao našim momcima, naprotiv. Velkovski se razigrao i vratio svoju selekciju na zaostatak od pogotka.

Ono što su Makedonci uradili sa igračem više, učinili su i izabranici Draška Mrvaljevića. Nakon isključenja Lazovića kod 13:11, Simić prvo brani, a onda pogađa i Branko Vujović.

U igru je u 25. minutu ušao i Vasko Ševaljević, te šutem sa devet metara pogodio za 15:12.

Do kraja poluvremena na krilima Velkovskog Makedonija se vraća u meč, pa se na odmor otišlo sa 17:16.

Drugo poluvrijeme donijelo je manje golova i drugačiju utakmicu. Napadi su bili duži, a Makedonci bolje otvorili i izjednačili prvi put na utakmici na 17:17.

Vratili su naši momci brzo plus dva golom Ševaljevića sa devet metara u 40. minutu.

Crna Gora je stigla i do plus tri, vodila 21:18, pa 24:21 novim sjajnim golom Ševaljevića. Naši momci su imali dva igrača manje, ali je Simić odbranio zicer kod 22:20, a gol postigao Anđelić.

Novim golom Ševaljevića naši momci stižu do 24:21, a onda slijedi show Nebojše Simića.

Crnogorski golman je začarao mrežu, skidao sve Makedoncima i osigurao drugu pobjedu na evropskim prvenstvima u istoriji Crne Gore.

Na kraju, 28:24 i veliko slavlje naših momaka, ali i cijele Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.