EHF na svom nivou, Francuzi bijesni: Ovo nije prihvatljivo!

Evropska rukometna federacija (EHF) nije odradila dobar posao uoči Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Novinari su se žalili na rigorozne uslove za rad i obavezno svakodnevno testiranje na koronavirus, koje sami plaćaju(čak i kada nema utakmica), a francuski L'Équipe prenosi izjave golmana Vincenta Gerarda i Guillaume Gillea, selektora najtrofejnije rukometne repezentacije.

Oni su otkrili nevjerovatnu informaciju da su igrači u hotelu u Segedinu tokom obroka sa ostalim gostima hotela, koji ne nose maske, šetaju u kupaćim kostimima… Sve to u periodu kada reprezentacije, poput naše, prijavljuju veliki broj slučajeva kovida.

“Neki ljudi su bili i u kupaćim kostimima. U takvoj situaciji teško ćemo izbjeći pozitivne slučajeve i ne znam da li je ovo odraz poštovanja prema igračima koji su dali sve da se nađu na ovom takmičenju”, kazao je Gerard, golman PSG-a.

“Ovo jednostavno nije prihvatljivo”, dodao je selektor Gille.

Situaciju oko organizacije komentarisao je i srbijanski trener Toni Gerona.

“Haotična organizacija Evropskog prvenstva! Regularni klijenti se šetaju okolo bez maski, u istom koridoru sa reprezentacijama, nema testova za sve timove, pa odlaganje testova (još uvek se čeka na testiranje iako je zakazano za 8.45)…i šta je rezultat toga? Neki igraču su, naravno, zarazili zbog toga! Kako mi da igramo”, zapitao se Gerona, prenosi balkan-handball.

Francuska delegacija uputila je protest generalnom sekretaru EHF, a ovo nije prvi put da EHF ima probleme oko organizacije takmičenja.

Nevolje su imali igrači i članovi staffa i tokom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu. Tada je takmičenje pod okriljem Svjetske rukometne federacije (IHF) prošlo i u znaku stomačnog virusa u hotelu u kojem su bile smještene pojedine reprezentacija, problema sa grafikom tokom utakmica, te takođe kršenja kovid mjera kojih se igrači u evropskim timovima strogo pridržavaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.