Mornar u Zagrebu, Pavićević: Želimo da se revanširamo

foto: FIBA Europe cup

Mornar je sa četiri pobjede u pet mečeva završio 2021. godinu.

Veliki je to napredak tima Mihaila Pavićevića nakon užasnog starta sezone i šest vezanih poraza. Da u 2022. krenu dobro potrudiće se u Zagrebu, gdje naš viceprvak u ponedjeljak od 14 časova gostuje Ciboni.

“Mi smo vjerovali u ono što radimo. Sport je takav, ne može stalno da se pobjeđuje. Međutim sada sve izgleda drugačije, uloge su podijeljene, ovo je jedan potpuno novi tim. S ovim decembrom sam zadovoljan. Uvijek postoji i ono “moglo je bolje”, ali zaista sam zadovoljan. Nedjelju pred praznike iskoristili smo radno da se u miru pripremimu za utakmicu koja neće biti nimalo laka”, kaže uoči meča trener Barana.

Cibona je odigrala nekoliko odličnih mečeva, u sredini tabele je sa našim predstavnikom, sa kojim dijeli skor 5-8.

“Idemo u goste mladoj i talentovanoj ekipi Cibone koja igra sa dosta energije. Oni su nam “dužnici” sa početka ove sezone kada su nas dobili u našoj dvorani i pokušaćemo da se revanširamo i sa tom željom i nadom i putujemo u Zagreb”, ističe Pavićević.

Vladimir Jovanović radi odlično u Ciboni, pobijedio je u Baru u septembru 77:87, ali je situacija drugačija, jer je Mornar podigao formu.

“Mi imamo dosta problema sa povredama, ali nećemo u tome tražiti neka opravdanja. Naša prva utakmica je bila odlična i za mnoge smo iznenadili Mornar u gostima iako smo od tada pokazali da se možemo nositi sa jačim protivnicima.  Od tada se Mornar dosta podigao kao što se i očekivalo te svakako da će to biti potpuno drugačija utakmica od one u Baru. Svakako da ako mi odigramo najbolje što znamo, sa puno energije i truda te motivacije, možemo uz pomoć publike se boriti za rezultat”, kaže Jovanović.

Utakmice SC Derbyja i Budućnost Volija u okviru 14. kola ABA lige su odložene zbog slučajeva koronavirusa.

11 mečeva Mornar i Cibona su odigrali u ABA ligi. Barani su slavili u sedam, Cibona u četiri, u Zagrebu posljednji put 2018. godine.

foto: FIBA Europe cup

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.