KSCG nagradio najbolje u 2021. godini

Košarkaški savez Crne Gore nagradio je najbolje u 2021.

Na tradicionalnoj svečanosti KSCG je uručio priznanja našim najuspješnijim predstavnicima.

“Košarka je jedan od najpopularnijih sportova u Crnoj Gori, a sjajni rezultati iz prošlosti nameću dodatnu odgovornost meni i mom timu. Vjerujem da odgovaramo na pravi način, kvaliltetnim radom i potezima koji bi trebalo da osiguraju uspjehe i u budućnosti”, poručio je predsjednik Nikola Peković i dodao:

“U 2022. nas čeka mnogo izazova, nakon dvogodišnje pauze na teren se vraćaju naše mlađe selekcije. To je od izuzetne važnosti da se izmjere sa najboljim reprezentacijama Evrope, kako bi znali gdje smo i na čemu moramo da radimo kako bi ostali tu gdje nam je i mjesto u vrhu FIBA rang lista.  Izuzetno nas raduju i rezultati naših klubova, te kvalitet naše prve lige koja je ove godine na visokom nivou.”

Justin Cobbs najbolji je košarkaš u Crnoj Gori za 2021. Kobs je igrao fenomenalno i za Budućnost Voli i za crnogorsku selekciju. Podgoričani su u prošloj sezoni stigli do finala ABA lige i četvrtfinala Evrokupa.

Najbolja košarkašica u našoj zemlji je Dragana Živković. Živković iako sa tek 20 godina jedna je od iskusnijih u ekipi Budućnost Bemaksa, a “vučice” su jedini tim koji je sa maksimalnim učinkom završio prvu fazu WABA lige. Živković je igrala i za crnogorsku selekciju u svim akcijama u ovoj godini.

Najbolja košarkašica u inostranstvu je Milica Jovanović, kapitenka Miškolca, dok je isto priznanje u muškoj konkurenciji pripalo članu Valensije Bojanu Dubljeviću.

Priznanje za najboljeg trenera, koje nosi ime čuvenog Polija Bojanića, dobio je Boško Radović, selektor muške seniorske reprezentacije.

Najbolja mlada košarkašica u Crnoj Gori je Marija Leković, članica Budućnosti Bemax i seniorske reprezentacije Crne Gore. Leković je ove godine izabrana među pet najvećih talenata evropske košarke. 

Najbolji mladi košarkaš u Crnoj Gori je Fedor Žugić. Član Ulma u prošloj sezoni dobio je veliki prostor u dresu Budućnosti Voli, nakon čega je zavrijedio i poziv u reprezentaciju. Ove sezone igra standardno za njemački klub na dva fronta u domaćem šampionatu i Eurokupu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.